02/12/2019 | Yazar: Kaos GL

Kuir Kıbrıs Derneği “LGBTİ+ Cinsel Sömürü ve İnsan Ticareti” üzerine bilgilendirici oturum düzenledi.

Kuir Kıbrıs “LGBTİ+ Cinsel Sömürü ve İnsan Ticareti”ni konuştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Kuir Kıbrıs Derneği tarafından Kaos GL işbirliğiyle yürütülen “Sömürüden Özgür LGBTİ+ HAYAT” Projesi kapsamında, Kuir Kıbrıs üyelerine, takipçilerine ve platform paydaşlarına yönelik cinsel sömürü ve insan ticareti üzerine bilgilendirme oturumu 23 Kasım Cumartesi günü, AB Bilgi Merkezi, Lefkoşa’da gerçekleşti.

LGBTİ+ Cinsel Sömürü ve İnsan Ticareti üzerine 23 Kasım Cumartesi tarihinde gerçekleştirilen etkinlik, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Asist. Prof. Dr. Neva Övünç Öztürk’ün insan ticareti üzerine temel kavramları aktarmasıyla başladı. Hukukçu Faika Deniz Paşa’nın Kıbrıs’ta insan ticaretinin mevcut durumu konusunda bilgi paylaşımı ile devam etti. Oturumun ikinci yarısında ise Asist. Prof. Dr. Neva Övünç Öztürk, insan ticareti mağdurlarının belirlenmesine yönelik hukuki çerçeve ele alınarak ve bu bağlamda uluslararası sözleşmeler ve özellikle AIHM içtihadı ışığında hukuki tespitleri paylaştı.

Etkinlik, Kuir Kıbrıs üyelerinin, destekçilerinin ve insan ticareti üzerine kurulacak platform paydaşlarının yoğun katılımı ile başarıyla gerçekleşti.

Proje hakkında

“Lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve dahası (LGBTİ+), sömürüden özgür olabileceği bir Kıbrıs için!” diyerek başlayan “Sömürüden Özgür LGBTİ+ (Hayat) Projesi”, Kıbrıs’ın kuzey kesiminde insan ticaretine maruz kalan LGBTİ+ların mücadelesine katkı sağlamayı amaçlıyor., Proje Mayıs 2019’da başladı ve 2022’ye dek sürecek.


Etiketler: insan hakları
İstihdam