10/12/2019 | Yazar: Kaos GL

Kuir Kıbrıs Derneği’nde bu hafta: “Kuir ile üret” etkinliği ve “Kuir cinsel sağlığı” söyleşisi.

Kuir Kıbrıs’tan bu hafta iki etkinlik Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kıbrıs’ın kuzeyinde 2007 yılından beri lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks’lerin (LGBTİ) hakları için mücadele eden Kuir Kıbrıs Derneği, bu hafta iki ayrı etkinlikte LGBTİ+ aktivistleri bir araya getiriyor.

Bu el işleri bir başka

Lefkoşa’da bulunan İnsan Hakları Evi’nde gerçekleştireceği etkinliklerden ilki 12 Aralık Perşembe günü “Kuir ile üret”.

kuir-kibris-tan-bu-hafta-iki-etkinlik-1

Dernek etkinliği şöyle tanıtıyor: “Kuir Kıbrıs Derneği gönüllüleri olarak 12 Aralık Perşembe günü saat 16:00'da yeni mekânımız İnsan Hakları Evi'nde hep birlikte toplaşıp Christmas Marketler için el işi bir takım şeyler üretmeyi planlıyoruz.  Maksat biraz kafa boşaltmak, biraz sosyalleşmek ve biraz da derneğin fon geliştirme çalışmalarının parçası olmak.  Hade sen da kop gel!”

“Kuir cinsel sağlık” konuşulacak

Dernek 13 Aralık Cuma günü ise “Kuir cinsel sağlığı”nı konuşmaya davet ediyor. Kuir Kıbrıs etkinliği şöyle duyurdu:

kuir-kibris-tan-bu-hafta-iki-etkinlik-2

“Sağlık alanında lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve artı’lar hala var olan en temel insan hakkı olan sağlık haklarından yararlanamamakta, sorularını ve sorunlarını ifade edememektedir. Gelişen dünya standartlarına rağmen ülkemizde sağlık alanı LGBTİ+ kapsayıcı değildir. Transfobi, homofobi ve bifobiye maruz bırakan bir sistem sürmektedir. Bu etkinlikte uzmanlar eşliğinde ‘cinsellik, partner cinsel şiddeti, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, muayeneler ve korunma yöntemleri konuları konuşulacaktır.”


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam