05/09/2019 | Yazar: Kaos GL

Kuir Kıbrıs Derneği, psikologlara yönelik LGBTİ+ farkındalık eğitimi düzenleyecek.

Kuir Kıbrıs’tan psikologlara eğitim Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kuir Kıbrıs Derneği, psikologlara yönelik LGBTİ+ farkındalık eğitimi düzenleyecek.

Kıbrıs’ın kuzeyinde 2007 yılından beri lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks’lerin (LGBTİ) hakları için mücadele eden Kuir Kıbrıs Derneği, psikologlara yönelik LGBTİ+ farkındalık eğitimi düzenleyecek.

Dernek, Renklerin Çeşitliliği Projesi kapsamında 21 Eylül Cumartesi günü, 9:30 ve 18:15 saatleri arasında Sivil Alan’da psikologlara yönelik LGBTİ+ farkındalığı eğitimi düzenleyeceğini duyurdu.

Eğitim iki aşamalı

İki aşamalı olarak gerçekleştirilecek eğitimin ilk aşaması piskologlara yönelik LGBTİ+ farkındalığını arttırmayı hedefliyor. Psikologlara yönelik eğitim, Psikiyatri Uzmanı Dr. Seven Kaptan tarafından, Uzm. Psk. Ziba Sertbay’ın kolaylaştırıcılığı ile gerçekleştirilecek. Eğitimin ikinci aşamasında ise cinsiyet kimlikleri üzerine yoğunlaşılacak.

LGBTİ+ farkındalığına sahip psikologlardan oluşturulacak bir ağ…

Proje Koordinatörü Erman Dolmacı eğitimin amacını, toplumdaki önyargı ve ötekileştirmelerden dolayı LGBTİ+’ların sıkıntı ve stres yaşayabileceği ve bu noktada psikologlara önemli bir rol düştüğünü bu sebeple de LGBTİ+ farkındalığına sahip psikologlardan oluşturulacak bir ağın hem dernek mücadelesine hem de toplumsal ruh sağlığına olumlu etkisi ile açıkladı.

Eğitime katılmak isteyen tüm psikologların en geç 17 Eylül Pazartesi, saat 17:00’ye kadar özgeçmiş ve niyet mektuplarını queercyprus@gmail.com e-mail adresine ulaştırmaları gerekiyor.

Etkinliğin Facebook bağlantısına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret