29/05/2019 | Yazar: Kaos GL

Kuir Kıbrıs Derneği, “Renklerin Çeşitliliği” projesi kapsamında, LGBTİ+’lara ücretsiz psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmeti vermeye başladı.

Kuir Kıbrıs’tan ücretsiz psikolojik ve hukuki danışmanlık Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kuir Kıbrıs Derneği, “Renklerin Çeşitliliği” projesi kapsamında, LGBTİ+’lara ücretsiz psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmeti vermeye başladı.

Kıbrıs’ın kuzeyinde 2007 yılından beri lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks’lerin (LGBTİ) hakları için mücadele eden Kuir Kıbrıs Derneği, “Renklerin Çeşitliliği” projesi kapsamında LGBTİ+’lara yönelik ücretsiz psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmeti vermeye başladı.

Proje kapsamında verilecek olan danışmanlık hizmeti, sosyal gereksinim duyup ekonomik dışlanmaya maruz kalmış olan LGBTİ+'lara ücretsiz verilecek. Dernek bu hizmeti, yaş, renk, etnik köken, engellilik, ırk, din, inanç, cinsiyet kimliği, cinsel yönelim, cinsiyet ifadesi, medeni halden bağımsız olarak tüm insanlara eşit şekilde ulaştıracak.

Derneği’ne ulaşan ve ücretsiz hizmetlerden yararlanması uygun görülen kişiler için psikolojik destek en fazla dört seans, hukuki destek ise dört saat içeren en fazla bir müdahale ile sınırlı olacak. Danışmanlık hizmetine devam etmek isteyenler, kendi imkanlarıyla danışmanlık hizmetinden yararlanmaya devam edebilir.

Bu hizmetten yararlanmak isteyen kişiler 0542 858 5847 numaralı telefondan haftanın her günü saat 10:00-22:00 saatleri arasında başvuru yapabilir.

İlgili haber:

Kuir Kıbrıs “Renklerin Çeşitliliği” diyor


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam