26/03/2019 | Yazar: Kaos GL

Kuirfest işbirliğiyle Kuir Kısalar ve Mr. Gay Syria, Lefkoşa’daki Kıbrıs Avrupa Filmleri Festivali’nde seyirciyle buluşacak.

Kuir Kısalar, Kıbrıs Avrupa Filmleri Festivali’nde Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kuirfest işbirliğiyle Kuir Kısalar ve Mr. Gay Syria, Lefkoşa’daki Kıbrıs Avrupa Filmleri Festivali’nde seyirciyle buluşacak.

Kıbrıs Avrupa Filmleri Festivali 11 yıl aranın ardından dönüyor. 4-12 Nisan tarihlerinde 6’ncısı düzenlenecek festival kapsamında 24 ülkeden 41 film gösterilecek.

Festival 9 gün boyunca Lefkoşa’nın farklı noktalarından her yaştan sinemasevere ulaşacak.

Festival için dün (25 Mart) Lefkoşa Türk Belediyesi’nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, festivalin sponsorları olan Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı, Turizm ve Çevre Bakanlığı, Telsim, Merit Grubu, Avenue, Creditwest’ten temsilciler, LTB Belediye Meclis üyeleri ve festival yetkilileri yer aldı.

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, basın toplantısında yaptığı konuşmada, festival hazırlık sürecinin çok meşakkatli olduğunu kaydederek, “Umuyoruz ki bu baharı çok önemli bir festivalle karşılayacağız” dedi.

Altı bölüm

Festival Koordinatörü Murat Obenler de konuşmasında festival ve gösterilecek filmler hakkında bilgi verdi. Obenler, 6 mekana yayılan ve sinemayı şehrin her noktasına ulaştıran festivalin “çok mekanlı, çok kültürlü, çok renkli” ve kapsayıcı bir yapıda olduğunu anlattı.

Festivali, “Büyülü Beyazperde”, “Hayatı Kucaklayan Belgesel”, “Kısa Filmler Kuşağı”, “Kuir Sinema”, “Çocukları Kucaklayan Sinema” ve “Mahkumları Kucaklayan Sinema” olmak üzere 6 bölüme ayırdıklarını söyledi.

Kuir Sinema

LTB, 6. Kıbrıs Avrupa Filmleri kapsamında “Kuir Sinema” bölümünde Pembe Hayat Kuirfest işbirliği ile “Kuir Sinema Kısaları” ve Mr. Gay Syria filmleri de yer alıyor.

10 Nisan’da Kuir Sinema Kısaları seyirciyle buluşacak. Mr. Gay Syria ise 11 Nisan’da beyaz perdede olacak.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam