10/04/2019 | Yazar: Kaos GL

Pembe Hayat Kuirfest, 13-14 Nisan’da Denizli’de kapılarını açıyor.

Kuirfest, haftasonu Denizli’de! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Hayat Kuirfest, 13-14 Nisan’da Denizli’de kapılarını açıyor.

8. Pembe Hayat KuirFest, Ocak ayında festival sezonunu açtığı İstanbul’un ardından başka şehirlerde de biraradalığı, aşkı ve mücadeleyi kutlamaya devam ediyor. Festivalin İstanbul’dan sonraki ilk durağı Denizli olacak. KuirFest’in Denizli ayağı 13-14 Nisan tarihlerinde TMMOB Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nde gerçekleşecek.

Festival, uzun ve kısa metraj film gösterimlerinin yanı sıra bir de oyun atölyesiyle Denizli’deki takipçilerine kavuşmayı planlıyor. KuirFest Denizli’deki tüm gösterimler Türkçe ve Farsça altyazıyla gerçekleştirilecek.

KuirFest Denizli’de bu yıl aşk ve mücadele temalı filmlerden oluşan Yasak mısın? başlıklı kısa seçkisi (RUBanned? Shorts Selection); siyah, gey, HIV+lerin kendi adlarına konuşmalarına alan açmasıyla film tarihinde oldukça özel bir yere sahip olan ve bu yıl 30. yaşını kutlayan kült yapım Çözülen Diller (Tongues Untied, 1989); ailelerinin politik karşıtlıklarına karşın aşklarının peşinden giden iki genç kadının hikayesini aktaran ve prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yapan Rafiki (2018) ile maruz kaldığı nefret saldırısının ardından müzikle hayata tutunan Scott Jones’un hikayesine odaklanan ve KuirFest’in bu yılki açılış filmi olan Sevgiler, Scott (Love, Scott, 2018) gösterilecek.

KuirFest Denizli’de Oyun Vakti! başlıklı atölyede ise oyunun, oynamanın tadını çıkarmak isteyenler buluşacak. Çiğdem Erdöl'ün kolaylaştırıcılığını üstleneceği etkinlikte katılımcılar, dramaturji ve performans disiplinlerinin araçlarını kullanarak sahnede ve kağıt başında anlatmak, dinlemek, yazmak üzerine çalışmalar yapacak.


Etiketler: kültür sanat
nefret