11/01/2013 | Yazar: Ali Erol

Kaos GL Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Melek Göregenli: Bu topraklarda Kürtler Kürt olmak bakımından özgür ve eşit hissetmedikçe, hiç kimse gerçekten özgür olamayacak.

Kürtlere Kürtlüklerinin Geri Verilmesi Gerekiyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Melek Göregenli: Bu topraklarda Kürtler Kürt olmak bakımından özgür ve eşit hissetmedikçe, hiç kimse gerçekten özgür olamayacak.
 
Hükümetin İmralı Cezaevi’nde Abdullah Öcalan ile görüşmeye başlaması barış beklentilerini siyasetin gündemine taşıdı.
 
Savaş ortamında gelişen milliyetçi dalganın nefretle harmanlanıp tüm toplumu ablukaya almasına karşı her zaman barışı savunagelen Kaos GL, “müzakere” sürecini Danışma Kurulu üyeleri ile değerlendirdi. 
 
“Barış için ısrar etmeliyiz”
 
Kaos GL Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Melek Göregenli, barış için ısrar etmek gerektiğini söyledi.
 
Her zaman, her barış çabasına sorgusuz sualsiz inandığını belirten Prof. Göregenli, “ancak inandığımızda, siyasal iradelerimizi harekete geçirebiliriz” dedi.
 
“Bazen iktidarlara bu konuda hiç güvenmesem de, bu topraklarda barışın dilinin icat edilmesi konusunda pek de pratiğimiz olmadığını bilmeme ve bu sefer de daha ilk günlerde ve ilk fırsatta, zehirli savaş dilinin saklanmaya çalışıldığı yerden çıkıverdiğini görsem de inanmakta ısrar etmemiz gerektiğini düşünüyorum.”
 
“Barışı kaçınılmaz hale getirmeliyiz”
 
Barış sürecine toplumsal olarak girebilmemiz için önce “savaşmamayı” ve birbirimizden “vazgeçmemeyi” başarabilmemiz gerektiğini belirten Sosyal Psikolog Melek Göregenli, “O kadar inanmalı ve bu yönde irademizi ortaya koymalıyız ki barış kaçınılmaz hale gelsin” diye konuştu.
 
“Kürtlere Kürtlüklerinin geri verilmesi gerekiyor”
 
Kaos GL Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Melek Göregenli, Kürtler Kürt olmak bakımından özgür ve eşit hissetmedikçe, hiç kimsenin gerçekten özgür olamayacağına dikkat çekti.
 
“Türk” olmanın bir suç ortaklığı olmaktan çıkabilmesi için “Kürtlere Kürtlüklerinin geri verilmesi gerekiyor” diye konuşan Prof. Dr. Melek Göregenli sözlerini şöyle tamamladı:
 
“Hep beraber, madenlerde, tersanelerde hâlâ ölmemek için, her gün daha da yoksullaşmaya itiraz hatta isyan edebilmek için, cinsiyetlerimiz, cinsel yönelimlerimiz, mezheplerimiz nedeniyle maruz kaldığımız ayrımcılıklarla mücadele edebilmek için Kürtlere Kürtlüklerinin geri verilmesi gerekiyor; ancak o zaman Türk olmak bir suç ortaklığı olmaktan çıkabilecek benim için. Her gün ölen çocukların neden öldüğünü belki o zaman gerçekten konuşabileceğiz, gerçekten birbirimizin yüzüne bakabileceğimiz bir hayatı birlikte kurabileceğiz.”
 
İlgili haber:
 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam