29/06/2020 | Yazar: Gözde Demirbilek

Dönme Pedal, Kurtuluş’tan Tünel’e LGBTİ+ Onur Sürüşü gerçekleştirdi: “Yasaklara, baskılara direnerek bugünlere gelen LGBTİ+ mücadele tarihini sahipleniyor, gökkuşağı bayrağını bu kez bisikletlerimizle dalgalandırıyoruz.”

Kurtuluş’tan Tünel’: Dönme Pedal LGBTİ+ Onur Sürüşü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Dönme Pedal, “Yasaklara, baskılara direnerek bugünlere gelen LGBTİ+ mücadele tarihini sahipleniyor, gökkuşağı bayrağını bu kez bisikletlerimizle dalgalandırıyoruz” diyerek Stonewall isyanının 51. yılında İstanbul’da Kurtuluş’tan Tünel’e LGBTİ+ Onur Sürüşü gerçekleştirdi.

Ari Büyük, Asya Leman, Candle Gender, Ceytengri, Esra Aspar, Florence K. Delight, Günüçok ve Simru Hazal Civan’ın kurduğu Dönme Pedal ekibinin yaptığı LGBTİ+ Onur Sürüşü’nü Simru Hazal Civan görüntüledi, Asya Leman ise kurgulayarak videolaştırdı. Videoda Q-bra ve Mx. Sür’ün yeni parçası ALAN2020 kullanıldı.

Video şu açıklama ile yayınlandı:

“Dönme Pedal, yeni mücadele ve direniş yollarının peşine düşüyor, fobilere karşı pedalları döndürüyor!

İstanbul'un her yerinden, sıkıştırıldığımız gettolardan taşıyor, şehrin bize de ait olduğunu haykırmak için bisikletlerimizle yollara çıkıyoruz. Son yıllarda yasaklanan yürüyüşlerin üzerine gelen salgın ve karantinayla mekan algımız yeniden şekillenirken, İstanbul'la ilişkimize format atmaya girişiyoruz.

Yasaklara, baskılara direnerek bugünlere gelen LGBTİ+ mücadele tarihini sahipleniyor, gökkuşağı bayrağını bu kez bisikletlerimizle dalgalandırıyoruz.”

Dönme Pedal LGBTİ+ Onur Sürüşü’nü buradan izleyebilir, Dönme Pedal’ı takip ederek gelecek etkinliklerinden haberdar olabilirsiniz.


Etiketler: yaşam
İstihdam