06/01/2020 | Yazar: Kaos GL

Kuşadası’nda LGBTİ+ hakları etkinliği düzenlendi, intihar eden Eylül Cansın anıldı.

Kuşadası’nda LGBTİ+ hakları konuşuldu, Eylül Cansın anıldı   Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kuşadası Renkli Güvercin LGBTİ+ oluşumu, Gökkuşağı Aileleri Derneği ve Kaos GL ile 5 Ocak’ta Aydın Kuşadası Kent Konseyi’nde LGBTİ+ haklarını konuşmak için etkinlik düzenledi.

Etkinliğe İzmir Aile Grubu, Kuşadası Kent Konseyi üyeleri ve kadın örgütleri katıldı. Etkinlik Renkli Güvercin LGBTİ+ oluşumundan Damla ve İpek’in açılış konuşmasıyla başladı. Moderatörlüğünü Kaos GL Derneği’nden Seçin Tuncel’in üstlendiği etkinlikte Ankara Gökkuşağı Aileleri Derneği’nden Nedime Erdoğan ve Hidayet Erşan konuştu.

kusadasi-nda-lgbti-haklari-konusuldu-eylul-cansin-anildi-1

Etkinlik, LİSTAG tarafından çıkarılan çocukları ve yakınları LGBTİ+ olan kişilerin öykülerini bir araya getiren “Gökkuşağından Hikayeler” kitabından iki hikayenin okunmasıyla başladı. İzmir Aile Grubu katılımcılarının da katkılarıyla aile ve çocuk kavramı tartışıldı.

Gökkuşağı Aile Derneği’nin Ankara yerelinde yaptığı çalışmalar, yerel yönetimler ve diğer örgütler ile ilişkiler bir diğer etkinlik konusuydu.

Etkinlikte Kuşadası’nda daha önce engellenen HIV Farkındalık Günü etkinliği de gündeme geldi. Kent konseyi katılımcıları bu alanda Renkli Güvercin topluluğu ile daha yakın çalışmalar yapacaklarını ifade ettiler.

kusadasi-nda-lgbti-haklari-konusuldu-eylul-cansin-anildi-2

Etkinlikte Eylül Cansın’ın intihar ettiği gün olması dolayısıyla anma da gerçekleştirildi. Anmada okunan metin şöyleydi:

“İstanbul’dan bir haber geldi. Eylül Cansın Boğaz'da boğazımda intihar ediyor. Eylül'üm İstanbul'a Ocağın soğukluğunu getirdi. Son sözleri şöyleydi:

“Merhaba herkese öpücükler yolluyorum. Bugün benim en güzel günüm. Çok mutluyum ama bugün benim için bir güzel gün daha olacak herkese teşekkür ediyorum herkesi seviyorum. Birçok insan benim arkadaşımdı ama arkadaşım değilmiş herkesi vicdanı ile baş başa bırakıyorum. Ben artık yapamıyorum. Bunu öğrendim. Herkesin istediği gibi, istediği şeyi yapıyorum. Hepinizi öpüyorum. Yıl 2015, ben 1992 doğumluyum. Şu an 24 yaşında olmam lazım ve 24 yaşımı sonlandırıyorum ve herkesi öpüyorum. Yapamadım yapamadım çünkü insanlar bana izin vermedi. Çalışamadım, bir şeyler yapmak istedim, yapamadım anladınız mı? Bana çok engel oldular, beni çok mağdur ettiler ve herkesi Allah’la baş başa bırakıyorum ve şu an boğaz köprüsüne doğru gidiyorum. Yarın gazetelerin 3. veya 4. olabilir belki 1. olabilir sayfalarında benim adımı duyacaksınız. Hepinizi öpüyorum Allaha emanet olun. Tek isteğim anne, benim evde küçük bir köpeğim var. Onu senin alacağını, senin çok iyi bakacağını biliyorum. Anne onu sana emanet ediyorum. Ona her baktığında beni hatırla tamam mı? Sadece beni hatırla ve onu hiç kimseye verme. O hiç çişini kakasını yapmıyor. Anladın mı çişini kakasını? Onu sana emanet ediyorum annecim. Onu sana emanet ediyorum. Ona bakarken hep de ki, o benim evladım de anladın mı? Ona kızma. Yapmıyor zaten kimseyle ilgili hiçbir şey. Ona kızma tamam mı annecim? Seni çok seviyorum. Allah’a emanet olun, hepinizi öpüyorum. Benim adım Eylül Cansın ve bu size son videom, son haykırışım olacak. Benim günahıma giren vebalim olan insanları hep Allaha havale ediyorum”

Köpeğine mama alacak parası bile yoktu. Eylül Cansın Ocağımıza Eylül oldu. Kendiyle beraber canımızı aldı gitti.”


Etiketler: insan hakları, yaşam, nefret suçları, aile
İstihdam