10/04/2019 | Yazar: Kaos GL

Kuşadası’nda bir trans kadın sokakta bıçaklı saldırıya uğradı.

Kuşadası’nda transfobik saldırı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kuşadası’nda bir trans kadın sokakta bıçaklı saldırıya uğradı.

Dün akşam (9 Nisan) Kuşadası’nda (Aydın) bir trans kadın iki kişi tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırıya uğrayan trans kadın, olay yerinin yakınında olan Adliye binasına sığındı. Manşet Aydın'dan Oğuzhan Boysan'ın haberine göre Adliye polislerinin ambulans çağırması üzerine Kuşadası Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Polis nefret saldırısının ardından iki kişiyi gözaltına aldı.

Failler ikiden fazla, mekan kamusal alan

Kaos GL Derneği’nin 2017 Yılında Türkiye’de Gerçekleşen Homofobi ve Transfobi Temelli Nefret Suçları Raporu’na göre nefret suçları daha çok kamusal alanlarda işlendi, failler çoğunlukla iki kişiden fazla ve saldırılar görgü tanıklarının gözü önünde gerçekleşti.

Rapora göre, 2017 yılında homofobi veya transfobiye dayalı nefret suçlarının büyük kısmı okulda, evde, evin civarında, toplu taşıma araçlarında veya duraklarında, kafe ve barlarda, sokakta veya diğer kamusal alanlarda işlendi.

Derneğin 2018 araştırmasının sonuçları önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacak.

2019 Nefret Suçları Araştırması başladı!

2019 yılına ait araştırma başladı. Araştırma, lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve intersekslere (LGBTİ) dönük insan hakları ihlallerinin raporlanması için kullanılacak.

Araştırma sonucunda elde edilen bilgiler analiz edilerek cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli nefret suçlarına dair 2019 yılı raporu hazırlanacak. Rapor, ulusal ve uluslararası kuruluşlar ile paylaşılarak Türkiye için her bakımdan yeterli bir nefret suçları mevzuatı ve politikası geliştirilmesi için harcanan çabalara katkıda bulunacak.

Araştırmaya katılmak için buraya tıklayın.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam