27/11/2014 | Yazar: Yıldız Tar

Geçtiğimiz günlerde kurulan Kütahya LGBTİ İnisiyatifi’nden İbrahim kaosGL.org’a konuştu: ‘Biz zoru başaracağız!’

Geçtiğimiz günlerde kurulan Kütahya LGBTİ İnisiyatifi’nden İbrahim kaosGL.org’a konuştu: “Biz zoru başaracağız!”
 
İnisiyatifin tanışma toplantısından bir kare
 
Kaos GL Derneği’nin “Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar” etkinlikleri ile başlayan her şehirde LGBTİ örgütlenmesi mücadelesi büyüyor. Küresel bir sorun olan heteroseksizme, yerel müdahaleler ve hak mücadelesi genişliyor.
 
Gökkuşağına boyanan kentlere bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz günlerde Kütahya’da LGBTİ inisiyatifi kuruldu. “Biz zoru başaracağız” diyen Kütahya LGBTİ İnisiyatifi’nden İbrahim çalışmalarını kaosGL.org’a anlattı.
 
“Olumlu tepkiler bizi cesaretlendiriyor”
 
Kütahya’nın muhafazakâr yapısından dolayı örgütlenmenin zor olduğunu söyleyen İbrahim, “Bu şehre geldiğimizde Kütahya gözümüzde çok sorunlu ve kapalı bir şehir gibi gözüküyordu, zamanla bunu değiştireceğimiz aklımıza gelmezdi. Ama yanı başımızdaki Eskişehir yapılanmasına katılımlarımız ve onlardan gelen destekle Kütahya’da birlik olmamız gerektiğini anladık” dedi.
 
İbrahim’e göre Kütahya’daki LGBTİ’lerin sayısı her yerde olduğu gibi hiç de az değil. Kütahya LGBTİ İnisiyatifi de, birbirini tanımak için bir araya gelen LGBTİ’lerin birleşmesiyle kurulmuş. 18 Kasım’da kurulan inisiyatife ilgi yoğun. Çevreden gelen olumlu tepkiler de inisiyatif üyelerini heyecanlandırıyor.
 
“Her türlü ayrımcılığa karşıyız”
 
İlk etkinliğini 23 Kasım’da gerçekleştiren İnisiyatif, sadece LGBTİ’lerin özgürleşmesini hedeflemiyor. İnisiyatifin amacı “her türlü ayrımcılık ve ayrıştırmacılığa karşı birlik olmak.”
 
İbrahim bundan sonrasına ilişkin yapmayı planladıklarını ise şöyle aktarıyor:
 
“23 Kasım’da gerçekleştirdiğimiz tanışma etkinliğine katılım tahmin ettiğimizden de çoktu. Amacımız sadece LGBTİ bireylerinin özgürleşmesi değil her türlü ayrımcılığa ve ayrıştırmacılığa karşı birlik olmak. Türkiye’nin öğrenci kontenjanı bakımından 7. sırada olan ancak bununla birlikte bir o kadar da muhafazakâr bir yönetime sahip olan Dumlupınar Üniversitesi’nde LGBTİ bireylerin de sayısı göz ardı edilemeyecek kadar çoğunluktadır.
 
“Kütahya gibi şehirlere örnek olmayı umut ediyoruz”
 
“Ayrıca civar illerden( Afyon, Uşak vs) arkadaşlarımızın da desteği ile bu genç ve enerjik topluluğu herkes için eşit özgürlük sloganıyla bir araya getirmekten mutluluk duyacağımızı belirtmek isteriz. Bu oluşumu sadece Kütahya için değil Kütahya gibi diğer küçük Anadolu şehirlerinde de örnek oluşturacağını umut ediyoruz.”
 
İnisiyatif hakkında detaylı bilgiye şuradan ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: yaşam
İstihdam