05/08/2010 | Yazar: İsmail Alacaoğlu

Geçen yıl MTV Müzik ödüllerinde yıl

Lady Gaga'dan Yeni Rekor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Geçen yıl MTV Müzik ödüllerinde yılın en iyi yeni şarkıcı ödülünü Eminem’in elinden alırken “Tanrı ve eşcinseller için” deyip havaya kaldırarak zaten homofobikliği ile bilinen Eminem’in suratının ekşimesine neden olan Lady Gaga, bu yıl 11 dalda 13 kez aday gösterildi. Böylece Lady Gaga, MTV tarihinde ilk kez aynı yıl en çok dalda aday gösterilen şarkıcısı oldu.
 
Şu anda Amerika’da turnede olan Lady Gaga, geçtiğimiz günlerde St. Louis’teki konseri sırasında Vaftiz Kilisesi tarafından “yanlış Peygamber” ilan edilmişti.
 
Lady Gaga bu yıl bir ilke daha imza attı. Yine MTV müzik ödülleri’nde ilk kez bir şarkıcı iki ayrı videosu ile “yılın en iyi videosu” dalında aday oldu. Lady Gaga hem "Bad Romance" şarkısının hem de “Telephone” şarkısının videosu ile "Yılın En İyi Videosu" ödülüne Yine bu iki şarkı ile “Yılın En İyi Koreografisi” ödülüne aday oldu.
 
Lady Gaga’nın aday olduğu diğer dallar ise şöyle:
 
En iyi pop videosu           “Bad Romance”
En iyi Kadın Videosu          “Bad Romance”
En iyi İşbirliği                  “Telephone”
En iyi Dans Videosu          “Bad Romance”
En iyi sanat Yönetmeni      “Bad Romance”
En iyi karaografi               “Bad Romance” “Telephone”
En iyi sinematografi          “Bad Romance”
En iyi Yönetmen               “ Bad Romance”
En iyi düzenleme              “Bad Romance”
En iyi Özel Efekt              “Bad Romance”
 
Lady Gaga aynı zamanda “Telephone” klibinde birlikte çalıştığı Beyonce’nin bu klip ile 5 dalda aday gösterilmesinden dolayı da aday. Yani 12 Eylül’de gerçekleştirilecek MTV müzik ödüllerinde Lady Gaga birkaç kez sahnede boy gösterecek. Merak edilen bir konu da elbette Lady Gaga’nın ödülle törenine nasıl bir kıyafetle geleceği. Bildiğiniz üzere geçen yılki ödül törenlerine kıyafetleriyle de damgasını vurmuştu.
 
Şimdi Lady Gaga hayranları soluklarını tutmuş 12 Eylül’de MTV müzik ödüllerinin yapılacağı geceyi bekliyor. Lady Gaga ise verdiği bir röportajda “ İronik bir şekilde, uğursuz bir rakam olan 13 kez aday olduğum için gurur duydum" diye açıklamada bulunmuştu.

Bad Romance [[http://www.dailymotion.com/video/xb73in_lady-gaga-bad-romance_music|Klibini İzle]]


Etiketler: kültür sanat
nefret