29/01/2019 | Yazar: Kaos GL

Lambdaistanbul LGBTİ Derneği cumartesi sohbetlerinin ilki “kıskançlık” üzerine olacak.

Lambda “Cumartesi Sohbetleri”ne çağırıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lambdaistanbul LGBTİ Derneği cumartesi sohbetlerinin ilki “kıskançlık” üzerine olacak.

Lambdaistanbul LGBTİ Derneği 2 Şubat’tan itibaren iki hafta bir düzenleyeceği cumartesi sohbetlerinin programını açıkladı. Dernek “kıskançlık” ile başlayacağı sohbetleri, “yaşlanma”, “çok eşlilik / çok aşklılık”, “aseksüellik ve afobi” ve “partner bulmadaki güçlükler”le sürdürecek.

Dernek sohbet içeriklerini sosyal medya hesabında şöyle duyurdu:

Kıskançlık:
Seven kıskanır mı? Kıskançlık bize neler yaptırıyor? Onu birinden kıskanırken aslında kaybetmekten mi korkuyoruz? LGBTİ+'lar olarak ilişkilerimiz daha mı kırılgan? Gelin ilişkilerdeki kıskançlığı şöyle enine boyuna konuşalım.

Yaşlanma:
Türkiye'de LGBTİ+ hareketi 30. yılına yaklaşıyor. Aktivizm bağlamında çoğunlukla gençleri görsek de, birçoğumuz için orta ve ileri yaş gözardı edilemeyecek kadar yakın. Yaşlanma deyince LGBTİ+ camiası olarak aklımıza neler geliyor? Yaşlanmakla ilgili korkularımız var mı? Varsa bunların LGBTİ+ olmakla ilgisi var mı? Camia içinde ve toplum genelinde yaş temelli ayrımcılık ne şekillerde ortaya çıkıyor ve bunlara karşı neler yapabiliriz?

Çokeşlilik/Çokaşklılık:
Netflix'in Explained belgesel serisinden "Monogamy" bölümünü izleyip tartışacağımız, sonrasında çok aşklılık, çok eşlilik nedir ne değildir'i konuşacağımız, belki deneyim paylaşacağımız bugün için heyecanlıyız.
Hep birlikte konuşalım!

Aseksüellik ve Afobi:
Aseksüelliğin tanımını, aseksüel spektrumunu, diğer yönelimlerle olan kesişimlerini ve afobiyi konuşacağız.

Partner bulmadaki güçlüklerimiz: Yatakta ve yürekte.

2 Şubat Cumartesi saat 16:30’da başlayacak olan sohbetlerin Facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: yaşam
İstihdam