30/07/2019 | Yazar: Kaos GL

Lambdaistanbul LGBTİ Derneği, 2 Şubat’tan beri sürdürdüğü “Cumartesi Sohbetleri”nde bu hafta “Akıl Sağlığı”nı konuşacak.

Lambdaistanbul “Akıl Sağlığı”nı konuşacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lambdaistanbul LGBTİ Derneği, 2 Şubat’tan beri sürdürdüğü “Cumartesi Sohbetleri”nde bu hafta “Akıl Sağlığı”nı konuşacak.

Lambdaistanbul LGBTİ Derneği “Cumartesi Sohbetleri”nde bu hafta “Akıl Sağlığı”nı konuşacak.

3 Ağustos Cumartesi günü, Şişli Belediyesi Zabıta Amirliği Binası’nda bulunan Şişli Oda’da saat 16:30’da başlayacak olan buluşmayı Dernek sosyal medya hesabından şöyle duyurdu: “LGBTİ+’lar olarak gerek ülke ve dünya gündeminden gerekse özel hayatımızda ailemiz, arkadaşlarımız ve çevremizden ister istemez etkileniyoruz. Yaşadığımız zorlukların ve maruz kaldığımız fobik söylem ve şiddet türlerinin akıl sağlımıza yansımalarını ne derece fark ediyor ve bu konuda neler yapıyoruz? Ruh sağlığımızı tehdit eden şeyleri, tükenmişliklerimizi, ruhsal durum ve akıl sağlığımızın ne gibi şeylere yol açtığını, ruhsal durumumuzun evden çıkamama ya da sosyal medya bağımlılığı gibi davranışlarla bağlantısını, öz bakım pratiklerimizi, kısacası nasıl hissettiğimizi hep beraber konuşalım istiyoruz. Gerçekten nasıl hissediyoruz? Gelin beraberce konuşalım.”

2 Şubat’tan bugüne Cumartesi Sohbetleri

Dernek “Cumartesi Sohbetleri”ni 2 Şubat’tan beri iki hafta bir düzenliyor. Sohbetlerde bugüne dek, “Onur Haftası nasıl geçti?”, “Azınlık içi LGBTİ+”, “İşyerinde Açılma”, “Aseksüellik ve Afobi”, “Trans Görünürlüğü Günü”, ve “Seks İşçiliği” konuları konuşuldu.

Etkinliğin Facebook sayfasını buradan ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: yaşam
İstihdam