17/06/2019 | Yazar: Kaos GL

Ege Üniversitesi Lavender LGBTİQ+ Topluluğu, İzmir Valiliği’nin 7. İzmir LGBTİ+ Onur Haftası etkinliklerini yasaklamasına ilişkin açıklama yayınladı: “Nefret kampanyalarına sessiz kalanların Onur Haftası’nı yasaklaması; yasaklama metninde geçen ‘hak ve özgürlüklerin korunması’ kısmının ne kadar aldatıcı olduğunun bir kanıtıdır.”

Lavender LGBTİQ+: “Haykıracağız, onurumuzu yasaklayamazsınız!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ege Üniversitesi Lavender LGBTİQ+ Topluluğu, İzmir Valiliği’nin 7. İzmir LGBTİ+ Onur Haftası etkinliklerini yasaklamasına ilişkin açıklama yayınladı: “Nefret kampanyalarına sessiz kalanların Onur Haftası’nı yasaklaması; yasaklama metninde geçen ‘hak ve özgürlüklerin korunması’ kısmının ne kadar aldatıcı olduğunun bir kanıtıdır.”

İzmir Valiliği, gönüllülerin emekleriyle düzenlenen 7. İzmir LGBTİ+ Onur Haftası’nı; haftanın başamasına üç gün kala yasakladı Lavender LGBTİQ+ Ege Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Topluluğu, yasağa ilişkin açıklamasında “Nefret kampanyalarına sessiz kalanların Onur Haftası’nı yasaklaması; yasaklama metninde geçen ‘hak ve özgürlüklerin korunması’ kısmının ne kadar aldatıcı olduğunun bir kanıtıdır” dedi.

“Bizler dünden bugüne vardık ve var olacağız”

Lavender LGBTİQ+ Ege Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Topluluğu’nun yayınladığı açıklamanın tam metni şöyle:

“17- 23 Haziran 2019 tarihlerinde yapılması planlanan 7. İzmir LGBTİ+ Onur Haftası etkinlikleri ve 22 Haziran 2019’da yapılması planlanan 7. İzmir LGBTİ+ Onur Yürüyüşü, İzmir Valiliği tarafından yasaklandı. İnsan haklarını hiçe sayarak ve çeşitli bahaneler gösterilerek verilen bu kararı şiddetle kınıyoruz.”

“Kadın cinayetlerine, nefret suçlarına, çocuk istismarına, haftalardır sosyal medya üzerinden yürütülen nefret kampanyalarına sessiz kalanların, varlığımızı, görünürlüğümüzü, kimliklerimizi, kimliksizliklerimizi haykırdığımız Onur Haftası’nı yasaklaması; yasaklama metninde geçen ‘hak ve özgürlüklerin korunması’ kısmının ne kadar aldatıcı olduğunun bir kanıtıdır. Göz önündedir ki bizi yasaklamaya çalışanlarla aynı endişeleri taşımıyor, hak ve hukuk kavramlarının farklı şekillerde tanıyoruz.”

“Kişinin en temel haklarından olan kendini ifade etme hakkının elinden alındığı bugünlerde bizler özgürce yaşayabilmek adına mücadelemizi vermeye devam edeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz. Bizler dünden bugüne vardık ve var olacağız. Haykıracağız: Onurumuzu yasaklayamazsınız!”

“Çünkü bizler ayırmayı seven bir dünyada birleşiyoruz. Acıtmayı seven bir dünyayı iyileştiriyoruz. Daha güzel bir dünya için lavantalar ekiyoruz.”

İlgili haber

İzmir Valiliği, 7. İzmir LGBTİ+ Onur Haftası’nı yasakladı

İzmir LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi: “Emeğimiz, kimliğimiz, bedenimiz kadar sokaklar da bizimdir!”

Genç LGBTİ+: “İzmir LGBTİ+ Onur Haftası’nın yanında, sürecin takipçisiyiz”

 


Etiketler: insan hakları
İstihdam