30/03/2017 | Yazar: Gözde Demirbilek

League of Legends’in baş tasarımcısı, oyunun ‘2017 dünyasının bir yansıması’ olması için LGBTİ karakterlerin geleceğini duyurdu.

League of Legends’e LGBTİ karakterler geliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

League of Legends’in baş tasarımcısı, oyunun “2017 dünyasının bir yansıması” olması için LGBTİ karakterlerin geleceğini duyurdu.

League of Legends (LoL), Riot Games tarafından geliştirilen ve yayınlanan çevrimiçi bir oyun. 2009’dan beri 67 milyonun üzerinde kullanıcısı olan oyuna, LGBTİ karakterlerin gelip gelmeyeceği bir süredir tartışma konusuydu.

League of Legens’in baş tasarımcısı Greg Street, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamayla oyunun “2017 dünyasının bir yansıması” olması için LGBTİ karakterler eklemeye karar verdiklerini söyledi.

Oyunun liberal siyasetten etkilendiği yönündeki eleştirilere ise “Bazı oyuncuların diğer oyuncuların gerçek dünyasının ya da oyun karakterlerinin hayali dünyasının farklı yerlerde olduğunu kabul etmemesi gerçekten garip geliyor. Oyunda açık bir gey karakterin olması, 2017’de yeryüzünün yansımasıdır” şeklinde cevap verdi.

LoL ekibi, karakter eklendiğinde sansür yasaları sebebiyle bazı ülkelerde sorunlar çıkabileceğini; oyunun tüm ülkelerde varlığını devam ettirmesinin sağlanması gerektiğini söylüyor.

Oyun ekibi, Temmuz 2015’te ırkçı ve cinsiyetçi saldırıların ortadan kalkması için oyuna geri bildirim sistemi kurmuş, bu sayede saldırı oranını düşürmeyi başarmıştı.


Etiketler: medya
İstihdam