28/02/2017 | Yazar: Seçin Tuncel

LezBiFem, cinselliği konuşabileceğimiz güvenli alanı ‘cinsellik atölyesi’ ile kuruyor.

LezBiFem ‘Cinsellik Atölyesi’ni İzmir’de düzenlendi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LezBiFem, cinselliği konuşabileceğimiz güvenli alanı “cinsellik atölyesi” ile kuruyor.

“Hazlarımız da renklerimiz de bizim” mottosuyla LezBiFem ile cinsellik atölyesi 9. Baki Koşar Kültür Sanat Festivalinin son gününde gerçekleşti. Heteroseksizmin ve ataerkinin tabularını domino taşı gibi dizip devirmek için 26 Şubat’ta buluşan lezbiyen, biseksüel, feministler 3 saat boyunca cinselliği konuştular.

Atölye kapsamında LezBiFem’den (Lezbiyen Biseksüel Feministler) Nehir ve Derya ile görüştük.

LezBiFem’den Nehir, daha önce bu atölyeyi 4-5 kez düzenlediklerini, katılımın her seferinde daha iyi olduğunu ve atölyenin gerçekleştiği her şehirde, o kentin kültürüne göre şekillenen bir atölye deneyimi olduğunu ifade etti.  Nehir, atölyeyi verenlerden biri olduğu halde özellikle İzmir’deki çalışmanın kendisine farklı bir şey kattığını ifade etti. Ayrıca katılımcılardan da benzer geri dönüşler olduğunu, onlarında şaşırdıklarını, heyecanlandıklarını, kendileriyle ilgili bir şeyler keşfettiklerini söylediklerini ifade etti.

“Katılımcıların çoğunun atölyeye gelirken ön yargılı olduğunu ancak atölye sırasında yargılarını aştığını görüyoruz, bunu bazen kendileri de söylüyor. Bizim atölyemiz genelde çeşitli iç dökmeler, oyunlar ve performans üzerine kurulu birlikte vakit geçirme esasına dayalı bir etkinlik oluyor, İzmir’de de öyle oldu” diyen Nehir, devam ediyor; “birlikte ne kadar güçlendiğimizi atölyede fark ettik.”

LezBiFem’den Derya ise; “Bu atölyeyi birçok ilde, birçok etkinlikte yapmıştık ama her yaptığımız atölye diğerinden daha farklı oluyor” dedi. Cinsellik konuşmanın tabu olduğu ve yakın arkadaşlarımızla bile çok rahat konuşamadığımız bir konu olduğunu hatırlatan Derya, bu atölyenin amacının, biraz bunun üzerine gidip, bunu aşmak olduğunu ifade etti. İnsanların “özelini” hiç tanımadığı insanlarla konuşabileceği güvenli bir alan kurmayı hedefleyen “cinsellik atölyesi” ile kendimizi daha güçlü, daha bir arada ve rahat hissediyoruz dedi.


Etiketler: kadın
İstihdam