23/10/2014 | Yazar: Hakan Özkan

Julianne Moore ve Ellen Page’in lezbiyen romantizmi içeren sahne çekimi, New York’taki Katolik Erkek Okulu tarafından yasaklandı.

Lezbiyen aşk sahnesine Katolik okulu engeli Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Julianne Moore ve Ellen Page’in lezbiyen romantizmi içeren sahne çekimi, New York’taki Katolik Erkek Okulu tarafından yasaklandı.
 
Çekimleri devam eden ve medenî hakları konu edinen Freeheld filmi için, New Rochelle bölgesinde Katolik erkek okulu, belediye binası olarak kullanılmak istenmişti. Julianne Moore ve Ellen Page’in romantik anlarına yer veren sahnenin çekimi okul tarafından engellendi.
 
Film ölümcül bir hastalığı yakalanmış polis dedektifi ile araç tamircisi partnerinin, malî nedenlerle kayıtlı beraberliğe başvurmasını anlatıyor.
 
Filmin yapımcısı Michael Shamberg, Okulun başta duruma izin verdiğini, ancak içerik nedeniyle izni geri çektiğini belirtti. Shamberg, filmin “eşcinsel evlilik değil, cesur bir polis memurunun saygınlığını kazanması hikâyesi” olduğunu ifade etti.
 
“Din ve bağnazlığınız beni üzüyor”
 
Filmin oyuncularından Ellen Page, Şubat ayında Human Rights Campaign’in konferansında lezbiyen olduğunu açıklamıştı. Ellen Page konferansta “Buradayım çünkü belki bir fark yaratabilirim. Başkalarının daha kolay ve daha umut dolu bir hayat sürmesini, haddim olmayarak kişisel bir zorunluluk ve toplumsal bir görev olarak görüyorum” diyerek cinsel yönelimini açıklamış, sinema sektörü ve toplumsal cinsiyet rollerine vurgu yapan bir konuşma yapmıştı.
 
Lezbiyen romantizmi içeren sahnenin engellenmesi üzerine, Page tepkisini Twitter üzerinden “Din ve bağnazlığınız beni üzüyor” şeklinde dile getirdi.
 
Vatikan 5 Ekim’de düzenlenen Ruhani Meclis’te (Sinod) ilk kez eşcinsellerle ilgili ılımlı görüşlere yer veren bir ara rapor yayınlamış, toplantıya katılan 200 piskopos 19 Ekim’deki son raporda bu yeni yaklaşımı reddetmişti.  

Etiketler: kültür sanat
nefret