04/02/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

ABD’nin Oregon eyaletinde bir pastacı ‘evlilik Tanrı’nın buyruğu olan dinî bir kurumdur’ diyerek lezbiyen çifte düğün pastası satmayı reddetti.

Lezbiyen Çifte Düğün Pastası Yok Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
ABD’nin Oregon eyaletinde lezbiyen çifte düğün pastası satmayan bir pastacının başı dertte. 17 Ocak günü bir anne, kızıyla birlikte Sweet Cakes by Melissa adlı pastaneye uğrayarak bir düğün pastası almak istedi. Ne var ki, anne eli boş döndü.
Pastane sahibi Aaron Klein yaşananları şöyle anlattı: İlk sorum düğün tarihi oldu. Sonra gelin ve damadın isimlerini sordum… Kız biraz kıkırdadı ve iki gelin var dedi.” Bunun üzerine Klein, eşcinsel evlilikler için pasta yapmadıklarını söyledi. “Bence evlilik Tanrı’nın buyruğu olan dinî bir kurumdur. Bir erkek annesini ve babasını terk ederek karısına bağlanmalıdır… Benim için evliliğin başlangıcı budur.”
 
Olay yerel basına yansır yansımaz internet üzerinden pek çok kişi pastaneye ateş püskürdü.
 
Pastane sahibi kendisinin ve karısının eşcinsellerden nefret etmediğini belirtti ve ekledi: “Benden bir şeyler alabilirler. Onlarla konuşurum, sorun yok.”
“Çocuklarımın babalarını birisi şikâyette bulundu diye boyun eğerken değil, inandığı şey için dimdik ayakta dururken görmelerini isterim.”
 
Oregon Adalet Müdürlüğü, Oregon ayrımcılık karşıtı yasalarının çiğnenip çiğnenmediğini anlamak üzere olayı soruşturuyor.
 
Oregon’da homofobik zorbalığa maruz kalan 15 yaşında bir eşcinsel çocuk iki hafta önce kendini asmıştı. Sonrasında hastaneye kaldırılan Jadin Bell adlı çocuk, dün hayatını kaybetti.
 

Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam