06/09/2009 | Yazar: Anıl Üver

Britanya’da yaşayan lezbiyen çiftler artık heteroseksüel çiftlerle bebek doğum kaydı konusunda eşit haklara sahip oldular.

Lezbiyen çiftlere eşit ebeveynlik hakkı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Britanya’da yaşayan lezbiyen çiftler artık heteroseksüel çiftlerle bebek doğum kaydı konusunda eşit haklara sahip oldular. İngiliz hükümetinin, lezbiyen çiftlerin tüp bebek gibi yöntemlerle bebek sahibi olduklarında nüfus kaydına ebeveyn olarak adlarını yazdırabileceklerini beyan etmeleri, eşitlik adına atılan çok önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Daha önce bebeğin annesinin kadın partneri ebeveyn olarak kabul edilmiyordu. 

Böylelikle çiftler ilişkileri dâhilinde edindikleri çocuklar üzerinde eşit yasal sorumluluklar ve ebeveynlik haklarına sahip olabilecekler. Yasa geçtiğimiz Nisan ayından itibaren uygulamaya tabi olduğundan, bu tarihten önce edinilen çocukların ikinci anne tarafından evlat edinilmeleri gerekiyor. Bununla birlikte, yasanın yürürlüğe girmesi ile evlat edinme sürecinin daha da kolaylaşacağı umuluyor.
 
Stonewall Derneği’nin politika ve araştırma bölümü başkanı Ruth Hunt, ‘yasa daha eşitlikçi bir şekilde geliştikçe ve insanların bu yasalar hakkındaki bilgileri arttıkça daha çok birey hak ettikleri sosyal hizmetlerden tam anlamıyla yararlanabilecek. Ve bu bilgi, eğer ayrımcılık yapılırsa adil bir şekilde haklarını aramalarını sağlayacak’ dedi.

Artık İngiltere’deki lezbiyen çiftlere, mutlu bir aile kurmaya karar verdiklerinde ödedikleri vergilerle sunulan sosyal hizmetlerden heteroseksüel çiftlerle eşit derecede yararlanma imkânı sunuluyor.
 

Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret