14/03/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Hindistan’daki bir okul, on öğrenciyi “yoğun arkadaşlıklarına” ceza olarak lezbiyen olduklarını “itiraf ettikleri” bir mektup imzalamaya zorladı.

Lezbiyen olduğunu imzala Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hindistan'daki bir okul, on öğrenciyi “yoğun arkadaşlıklarına” ceza olarak lezbiyen olduklarını “itiraf ettikleri” bir mektup imzalamaya zorladı.

Hindistan'da eşcinsel, biseksüel kadınların ve trans erkeklerin deneyimlerini konu alan Purple Skies filminden bir kare.

Hindistan’ın Batı Bengal eyaletinin başkenti Kalküta’da bir okul ceza olarak “lezbiyen olduğunu imzala” yöntemi kullandı.

Kamala Kız Okulu yönetimi homofobik ceza yöntemi ile Hindistan gündemine oturdu. 8 Mart günü okulun öğrencisi olan 10 kişiyi “yoğun arkadaşlıkları” için cezalandırma yöntemi olarak lezbiyen olduklarını “itiraf ettikleri” bir mektup imzalamaya zorlayan okul müdürü, bunun “bitmeyen şikayetler” sonucu olduğunu söyledi.

Daha bitmedi

İmzalanan mektubun ebeveynlere gösterilmesini şart koşan okul müdürü, “Konunun hassas olduğunu göz önünde bulundurarak bunları yazılı olarak kabul etmelerini istedim. Bu kızları hem evde hem de okulda bu yöntemlerle doğru yola döndürebiliriz” dedi. Mektupta “lezbiyen” olmak itiraf edilmesi gereken, kötü bir şey olarak lanse edildi.

Mektupların ardından okula “bilgilendirilmek” için çağırılan veliler, cezaya sinirlenerek yönetime tepki gösterdiler.  

Eşitlik için Sappho örgütünün eş kurucusu Malobika “O öğrencilere yapılan şey korkunç. Bunun sadece birkaç şikayet sonucu olmadığını düşünüyoruz. Karma okullarda okuyan öğrencilerden, diğerlerine oranla daha fazla birlikte vakit geçirdiklerinde, heteroseksüel olduklarını “itiraf” ettikleri bir mektup yazmaları isteniyor mu?” diyerek okul yetkililerinin “ceza” yöntemlerini araştıracaklarının altını çizdi.


Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret