18/08/2017 | Yazar: Aslı Alpar

Gastelerde LGBTİ’ler bugün bir köşe yazısı ve bir haberde yer alıyor.

Lezbiyenler, feministler ve Conchita Wurst gastelerde Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gastelerde LGBTİ’ler bugün bir köşe yazısı ve bir haberde yer alıyor.

Fotoğraf: Conchita Wurst

Bağzı gastelerde bugün, Conchita Wurst, lezbiyenler, feministler hedef gösteriliyor. Medya takibimizde haftanın son günü gastelerinden, iki tatsız haber yer alıyor.

“Sakallı sapkın”

Eurovision rezilliğine son nokta başlıklı haber Akit Gazetesi’nden Ömer Faruk Şahin imzalı. Haber aslında, Eurovision şarkı yarışmasından 2012 yılında çekilen Türkiye'nin bu yarışmaya yeniden dâhil olup olmayacağını ele alıyor. Ancak konu, Eurovision yarışmasında 2014 yılında Avustralya adına yarışan ve birinci olan Conchita Wurst’e geliyor ve Wurst “sakallı sapkın” olarak tanımlanıyor.

Şahin, Eurovision’da birinci olabilmenin “sahne şovu adı altındaki edepsizliklerin, Türkiye'ye yakışmadığını belirten birçok sosyal medya kullanıcısı” olduğunu ve Eurovision’a katılmamanın en doğru karar olduğunu da belirtiyor.

“İfsad tohumu” olmak

LGBTİ’lerden bahseden bir diğer gazete Milat. Milat Gazetesi’nden Erdal Şimşek “Federal Almanya, Nazi Almanya olmuştur” başlıklı yazısında Almanya’nın, “Alisiz Alevilik ile sadece Türkiye'nin değil, birçok toplumun geleneklerine aykırı olan, erkek düşmanı, lezbiyenliği kutsayan ve öne çıkaran, Feminizm adlı ifsad tohumunun marjinal düzlemde de olsa kök salmasını” sağladığını ileri sürüyor. Almanya’nın Türkiye’ye “yıkıcı düşman” gözüyle baktığını iddia ediyor.

Erdal Şimşek’in ifsad tohumu ve en büyük sosyal deprem olarak itham ettiği “lezbiyenler”i açıkça hedef gösteriyor.


Etiketler: medya
İstihdam