28/10/2010 | Yazar: Mehmet Efe Fırat

Boğaziçi ve İstanbul Üniversitesi LGBT kampus gruplarının ardından İstanbul Teknik Üniversitesinde de CinsArı üyeleri, homofobi ve transfobiye karşı bir araya geliyor.

LGBT Kampüs Grupları Ağları Genişletiyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Boğaziçi ve İstanbul Üniversitesi LGBT kampus gruplarının ardından İstanbul Teknik Üniversitesinde de CinsArı üyeleri, homofobi ve transfobiye karşı bir araya geliyor.
 
İstanbul Üniversitesi LGBTT topluluğu Radar 2010-11 döneminin ilk toplantısını düzenlediği “tanışma çayı” ile yaptı.
 
Topluluk ilk kez bir araya geldiği 2009 Mayıs ayından beri LGBTT öğrencilerin kendilerini özgürce ifade ederek dayanışabileceği, sorunlarına çözüm üretebileceği bir alan oluşturmak; üniversite alanında farkındalık yaratmak ve heteroseksizme alternatif bir söylem oluşturmak için etkinlikler düzenliyor.
 
Homofobi ve transfobiye muhalif herkese kapılarını açan topluluğun dünkü etkinliği Beyazıt İletişim Cafe’de gerçekleşti. 
 
Yaklaşık 40 kişinin katıldığı etkinlikte Radar’ın geçmişi ve önceki etkinliklerinden bahsedildi. Tanışma oyunundan sonra öğrenciler  birbirleriyle kaynaşma ve dayanışma ağını güçlendirme fırsatı buldular.   
 
Dönemin ilk etkinliğini geçtiğimiz günlerde düzenleyen Boğaziçi Üniversitesi LGBTT topluluğu luBUnya da Radar’ı yalnız bırakmadı. Deneyimlerini paylaşan üniversiteli LGBTT öğrenciler düzenledikleri etkinlikler ve kurdukları iletişim ağlarıyla dayanışmalarını güçlendiriyor.
 
LGBT Kampüs gruplarına CinsArı da katıldı
 
27 ekim'de İstanbul Teknik Üniversitesi LGBTT topluluğu CinsArı da bir araya gelecek. İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Kültür Sanat Birliği (KSB) Küçük Salon’da gerçekleşecek etkinlik homofobi ve transfobi karşıtı herkesin katılımına açık.
 
http://www. lubunyabogazici.blogspot.com 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam