16/10/2012 | Yazar: Ali Erol

Kaos GL Danışma Kurulu Eğitim Çalışma Gurubu Üyesi olan Yasemin Şafak, eğitim broşürü ihtiyacının öğretmenlerle yaptıkları atölyelerde ortaya çıktığını belirtti.

LGBT Öğrencilerle Çalışan Öğretmenlere Broşür Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Derneği, LGBT öğrenciler ve aileleri ile çalışan öğretmenler için eğitim broşürü yayınladı.
 
“LGBT (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans) Öğrencileri Aile ve Okul Kıskacına Karşı Nasıl Korumalı!” başlıklı eğitim broşürü, psikolojik danışman Yasemin Şafak hazırladı.
 
Kaos GL Danışma Kurulu Eğitim Çalışma Gurubu Üyesi olan Şafak, eğitim broşürü ihtiyacının öğretmenlerle yaptıkları atölyelerde ortaya çıktığını belirtti.
 
“Öğretmenler, Aile ve Okul Kıskacına Karşı LGBT Öğrencileri Nasıl Korumalı”, “Cinsiyet, Toplumsal Cinsiyet ve Cinsiyet Kimliği”, “Cinsel Yönelimler, LGBT Terimler ve Tanımlar”, “LGBT Bireylere Yönelik Ayrımcılık İdeolojileri”, “Eşcinsellikle İlgili Yaygın Yanlışlara Karşı Bilimsel Doğrular” başlıklarında bilgilerin verildiği eğitim broşürü, “LGBT Öğrenciler ve Aileleri ile Çalışan Öğretmenlere Öneriler”in anlatılmasıyla sona eriyor.
 
Kaos GL’nin öğretmenlere yönelik eğitimleri devam edecek
 
Başta Psikolojik Danışman ve Rehber olan öğretmenlere yönelik eğitimler düzenleyen Kaos GL Derneğinin uzmanları, öğretmenlerin sınıflarda ve okullarda homofobik ayrımcılığa karşı nasıl yaklaşım geliştirebileceklerini anlatıyorlar.
 
Okullarda danışan veya zorla servise getirilen öğrencilerin durumlarının nasıl hak temelli ele alınması gerektiğinin anlatıldığı eğitimler şimdiye kadar Ankara’nın yanı sıra İstanbul, Diyarbakır ve Çanakkale’de yapıldı.
 
Kaos GL Derneği, Eğitim-Sen’le geliştirdiği işbirliği çerçevesinde çeşitli şehirlerde öğretmenlere yönelik eğitimlere yeni dönemde de devam edecek.
LGBT Öğrenciler ve Aileleri ile Çalışan Öğretmenler İçin Eğitim Broşürü’nden edinmek isteyenler egitim@kaosgl.org adresine yazabilirler.
 
Friedrich Ebert Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği tarafından desteklenen broşürün dağıtımı ücretsiz yapılıyor.

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam