08/03/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Polonya’nın ilk açık gey ve trans vekilleri önceki gün parlamentonun ön sıralarına oturarak eski Cumhurbaşkanı Lech Walesa’nın düşmanca açıklamalarını protesto ettiler.

LGBT Vekiller Walesa’ya İnat En Ön Sırada Oturdular Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Polonya’nın ilk açık gey ve trans vekilleri önceki gün parlamentonun ön sıralarına oturarak eski Cumhurbaşkanı Lech Walesa’nın düşmanca açıklamalarını protesto ettiler.
 
1983 yılında Nobel Barış Ödülü’ne layık görülen Walesa, geçen Cumartesi katıldığı bir televizyon programında eşcinsellerin yerinin Parlamentonun arka sıralarında, “hatta duvarların arkasında” olduğunu söyledi.
 
“Bir azınlık kendini çoğunluğa dayatamaz. Azınlık olduklarının farkına varmalı ve kendilerini daha küçük şeylere alıştırmalılar.”
 
Eşcinsel ve Trans Vekiller Walesa’ya İnat En Ön Sırada Oturdular
Walesa’nın büyük tartışma yaratan açıklamalarının ardından Çarşamba günü ilerici Palikot Hareketi partisi milletvekilleri Robert Biedron ve Anna Grodzka parlamentoda en ön sıraya oturdular. 2011 yılından beri vekil olan eşcinsel Robert Biedron ve trans-kadın Anna Grodkza genelde üçüncü sırada oturuyorlar.
 
Walesa’nın ayrımcı açıklamasıyla ilgili Biedron şunları söyledi: “Lech Walesa hepimiz ve tüm dünya için önemli bir sembol. Kendisine saygı duyuyorum, keşke daha farklı sözcükler kullanıp farklı insanları kabul eden ve onlara saygı duyan bir açıklama yapsaydı.”
 
Walesa’yı Eşitlik Fikri Kızdırdı
Walesa, LGBT düşmanı görüşlerini Polonya’da eşcinsellere medenî birliktelik hakkı tanınması hakkındaki fikri sorulduğunda ortaya döktü. Medenî birliktelik mevzuat tasarısının Parlamento’da reddedilmesinin ardından Ocak ayının sonunda üç farklı tasarı yeniden oylamaya sunuldu. Her üç tasarı da medenî birlikteliklerin eşcinsel ve heteroseksüel çiftlerin ihtiyaçlarına yönelik olması gerektiğini vurguluyor.     

Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret