09/11/2017 | Yazar: Aslı Alpar

LGBTİ+ aktivisti Çağla Devrim, ‘cumhurbaşkanına hakaret suçu’ ile yargılandığı davada beraat etti.

LGBTİ aktivisti Çağla Devrim beraat etti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+ aktivisti Çağla Devrim, “cumhurbaşkanına hakaret suçu” ile yargılandığı davada beraat etti.

İllüstrasyon: Aslı Alpar

LGBTİ+ aktivisti Çağla Devrim, “cumhurbaşkanına hakaret suçu” ile yargılandığı davada beraat etti.

Üçüncü duruşması bugün 48. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, Ceza Muhakamesi Kanunu’nda belirtilen “yüklenen suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması” sebebiyle Çağla Devrim’in beraatı ile sonuçlandı.

Çağla Devrim’in yargılandığı “cumhurbaşkanına hakaret” suçuna ilişkin bilirkişi raporu 13 Temmuz tarihindeki ikinci duruşma öncesinde açıklanmış ve Devrim’in cumhurbaşkanına hakaret ettiğine dair bir emare olmadığı belirtilmişti. İkinci duruşmadaki hâkim değişikliği nedeniyle duruşma 9 Kasım tarihine ertelenmişti.

“Protesto hakkını kullanmak kişiyi şüpheli ya da sanık statüsüne koyamaz”

Beraat kararının ardından KaosGL.org’a konuşan Çağla Devrim’in avukatı Rozerin Seda Kip, beraat kararını beklediklerini ve “Hakaret suçunun vasıfları bu eylemde tartışmalıdır. Protesto hakkını kullanmak kişiyi şüpheli ya da sanık statüsüne koyamaz” ifadelerini kullandı.

Keyfi gözaltının ardından tutuklama

18 Nisan Salı günü referandum protestolarının bitmesinin ardından evine yürürken polis tarafından gözaltına alınan Çağla Devrim, Beşiktaş Polis Merkezi’nde talimatsız ve keyfi olarak dört gün tutuldu. Devrim, gözaltında geçen dördüncü günde ifadesi dahi alınmadan 22 Nisan Cumartesi günü çıkarıldığı 6. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından “cumhurbaşkanına hakaret suçu” ile tutuklandı.

Çağla Devrim’in iki ay tutuklu kaldıktan sonra ilk duruşması 20 Haziran günü görüldü.

İlgili haberler:

Avukat Rozerin Seda Kip: “Çağla’nın beraatını bekliyoruz”

Çağla Devrim davası ertelendi


Etiketler: insan hakları
nefret