20/09/2017 | Yazar: Gözde Demirbilek

ABD’de bir LGBTİ+ aktivisti kampüs içinde güvenlik polisi tarafından öldürüldü.

LGBTİ+ aktivisti Scout Schultz polis tarafından öldürüldü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ABD'de bir LGBTİ+ aktivisti kampüs içinde güvenlik polis tarafından öldürüldü.

ABD’nin Georgia eyaletinde bulunan Georgia Teknoloji Enstitüsü öğrencisi Scout Schultz güvenlik polisi tarafından öldürüldü. Okulun LGBTİ+ topluluğu Pride Alliance’ın başkanı olan Schultz’un ebeveynleri “Ölümle bitmemeliydi” dedi.

17 Eylül akşamı polis güvenliğine “eli bıçaklı bir öğrenci” anonsu verildi. Anonstan hemen sonra Scout ile karşı karşıya gelen güvenlik polisi ateş etti. Scout’un polisle karşılaştığı andan vurulduğu ana kadarki zaman çevredeki öğrenciler tarafından kayıt altına alındı. Bir el ateşin ardından yaralanan Scout hayatını kaldırıldığı hastanede kaybetti.

Çeşitli açılardan çekilen görüntülerde Scout’un bıçağı polise yöneltmediği ve polisin başka yollarla durdurabileceği gözleniyor.

Ölümünün ardından odasında depresif notlar bulunan Scout’un psikolojik yardım aldığını belirten Avukat Chris Stewart dosyanın peşini bırakmayacağını söyledi: “İnsanlar bazen psikolojik rahatsızlıklar geçirebilir, herkes her zaman iyi hissetmeyebilir ama bu ölmeyi hak ettikleri anlamına gelmez.”

Scout’un ebeveynlerinden Bill “Ne olduğunu bilmiyoruz ama ne olursa olsun ölümle sonuçlanmamalıydı” derken diğer ebeveyni Lynne ise başka bir yolla Scout’u durdurabilecekken güvenlik polisinin neden öldürücü silah kullandığını sordu.

“Değişim için mücadele etmeye devam edeceğiz Scout”

Biseksüel interseks aktivist Scout Schultz Georgia Üniversitesi’ndeki LGBTİ+ topluluğu olan Pride Alliance’ın başkanıydı. Sadece kampüste değil Atlanta genelinde verdiği mücadele arkadaşları tarafından takdir ediliyordu. Ölümünün ardından topluluk, “Seni seviyoruz Scout ve değişim için mücadele etmeye devam edeceğiz!” açıklamasını yaptı. 


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam