11/07/2014 | Yazar: Erdem Gürsu

LGBTİ çalışanların sorunları, Çarşamba günü Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği’nde yapılan odak grup çalışmasında ele alındı.

LGBTİ çalışanların sorunları İzmir’de konuşuldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) çalışanların sorunları, Çarşamba günü Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği’nde yapılan odak grup çalışmasında ele alındı.
 
Roma Üniversitesi doktora programı öğrencisi ve Dokuz Eylül Ünversitesi’nden araştırma görevlisi Emir Özeren’in moderasyonunda yürütülen çalışma, bir grup akademisyen tarafından ortaklaşa yürütülmekte olan uzun erimli bir araştırma kapsamında gerçekleştirildi.  
 
Çalışmada, LGBTİ çalışanların sıradan bir çalışma günü içerisindeki dolaylı, örtük ya da doğrudan yaşadıkları veya tanık oldukları ayrımcılıklar üzerinde duruldu. İş arama deneyimleri sırasında karşılaşılan ayrımcı tutumlar da görüşmeler sırasında ele alındı. Ayrıca kariyer nedeniyle cinsel kimliğinin açığa çıkmasından endişe duyma, gizlenme gibi durumların yarattığı sıkıntılar konuşuldu.
 
Uzun vadede çalışma hayatı üzerinden Polonya ve Türkiye LGBTİ camia içerisinde deneyimlenen durumları karşılaştırmalı olarak ele almayı hedefleyen bu araştırma kapsamında yapılacak olan ileriki çalışmalarda da Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim görevlileri ile Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği’nin ortaklaşa faaliyet yürütmesi kararlaştırıldı. 

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam