07/11/2017 | Yazar: Umut Güner

Dokuz LGBTİ derneği İzmir’de bir araya geldi, Türkiye’deki LGBTİ haklarını değerlendirdi.

LGBTİ dernekleri gündemi değerlendirdi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Dokuz LGBTİ derneği İzmir’de bir araya geldi, Türkiye’deki LGBTİ haklarını değerlendirdi.

Kaos GL, Pembe Hayat, Kırmızı Şemsiye, Genç LGBTİ+, Siyah Pembe Üçgen, SPoD, Hevi LGBTİ, İstanbul LGBTİ ve Mersin 7Renk dernekleri Avrupa Birliği'nin ve ILGA Avrupa’nın destekleriyle 24-25 Ekim 2017’de İzmir’de bir araya geldi. 

Toplantıda Türkiye’deki LGBTİ hakları değerlendirildi. LGBTİ örgütlerinin dünyada ve Türkiye’deki gelişmelerden nasıl etkilendikleri tartışıldı. Katılımcılar dünyada artan muhafazakarlığın LGBTİ’lere yansımaları ve son süreçte Türkiye’deki LGBTİ hareketinin ihtiyaçları, öncelik alanları ve geliştirilmesi gereken alanları tartışmaya açtılar.

Toplantıda LGBTİ aktivistler birbirleriyle deneyimlerini daha sık paylaşabilecekleri ortamları yaratma ihtiyacının altını çizdi. LGBTİ haklarını birlikte daha etkin izleme ve raporlama süreçlerini gündeme alma noktasında ortaklaştılar.

"Bu etkinlik Avrupa Birliği'nin ve ILGA Europe'un desteklediği LGBTİ'lerin İnsan Hakları ve Savunuculuk Projesi kapsamında gerçekleştirilmektedir. Bu, etkinlik içeriğinin Avrupa Birliği'nin veya ILGA Europe'un resmi görüşlerini yansıttığı anlamına gelmemektedir."


Etiketler: yaşam
İstihdam