29/01/2019 | Yazar: Kaos GL

SPoD ve Genç LGBTİ+, 31 Mart’taki yerel seçimleri için hazırladığı LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokolü’nü belediye başkan adaylarına imzalatmaya çağırıyor.

LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokolü destekçilerini bekliyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

SPoD ve Genç LGBTİ+, 31 Mart’taki yerel seçimleri için hazırladığı LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokolü’nü belediye başkan adaylarına imzalatmaya çağırıyor.

Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) ve Genç Lezbiyen Gey Biseksüel Trans İnterseks Gençlik Çalışmaları ve Dayanışma Derneği (Genç LGBTİ+), 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde yarışacak belediye başkan adaylarına LGBTİ+ haklarının hayata geçirilmesindeki sorumluluklarını hatırlatmak amacıyla “LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokol Metni” hazırladı.

Protokol metni, LGBTİ+’lara yönelik her türlü baskı, şiddet ve ayrımcılığın arttığı bu dönemde, yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday olan adayların seçildikten sonra bulundukları şehirlerde LGBTİ+’ların maruz kaldıkları ayrımcılıkların ve hak ihlallerinin bilincinde olarak, yerelde kamu hizmetlerine erişebilmeleri; başta sağlık hakkı, barınma hakkı, çalışma hakkı ve ulaşım hakkı olmak üzere temel haklardan eşit olarak yararlanabilmeleri için gereken politikaları hayata geçirmelerini, yerelde ve belediyelerin stratejik planlarını oluştururken LGBTİ+ kapsayıcı politikalar geliştirmelerini ve LGBTİ+’ların hak ve özgürlüklerinin korunması ve iyileştirilmesi için somut adımlar atmalarını bekliyor.

SPoD ve Genç LGBTİ+, bütün LGBTİ+ dernek, oluşum, insiyatif ve bağımsız aktivistlere bulundukları şehirlerde yaklaşan yerel seçimler için başkan adayları ile görüşmeleri ve hazırlanan bu LGBTİ+ Kapsayıcı Protokol Metni’ni imzalatmaları için çağrıda bulunuyor:

“LGBTİ+’lar olarak, yerel yönetimlerin, kentte insan haklarının sağlanması konusundaki yetki alanlarının ve sorumluluklarının bilincindeyiz. Kentlerin parçası olan LGBTİ+ların ihtiyaç ve taleplerini dikkate alarak çalışacak belediye başkanları, ayrımcılıkların olmadığı kentler için çalışacak yerel yönetimler istiyoruz. Her alanda olduğu gibi yerel siyasette de var olduğumuzu, yerele dair de sözümüzün olduğunu bildiriyoruz. her alanda olduğu gibi yerel siyasette de sesimizi duyurmak ve var olduğumuzu göstermek istiyoruz.”

LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokolü’ne destekçi/imzacı olmak isteyen LGBTİ+ dernek, oluşum ve insiyatiflerinin yereldelgbti@spod.org.tr adresine kurum veya oluşum logolarının yüksek çözünürlüklü versiyonları ile mail atmaları yeterli.

İlgili haber

SPoD ve Genç LGBTİ+’dan “LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokolü”


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam