04/02/2019 | Yazar: Kaos GL

Şişli Temiz Toplum İnisiyatifi adına konuşan LİSTAG aktivisti Sema Yakar, Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde LGBTİ dostu bir belediye talebini hatırlattı.

“LGBTİ dostu bir belediye istiyoruz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Şişli Temiz Toplum İnisiyatifi adına konuşan LİSTAG aktivisti Sema Yakar, Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde LGBTİ dostu bir belediye talebini hatırlattı.

Şişli Temiz Toplum İnisiyatifi, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde “LGBTİ dostu belediye” talebiyle basın açıklaması düzenledi. 1 Şubat’ta yapılan açıklamayı İnisiyatif adına, LİSTAG aktivisti ve trafik kazası sonunda 2015 eylül ayında hayatını kaybeden LGBTİ aktivisti Boysan Yakar’ın annesi Sema Yakar okudu.

Şişli’de yaşayan LGBTİ’ler ve aileleri adına konuşan Sema Yakar açıklamasında, LGBTİ’lerin yerel ve kamu hizmetlerine eşit bir şekilde erişebilmesi için gereken politikaları üretecek, LGBTİ dostu bir belediye başkanı istediklerini söyledi.

Eşit haklar ve eşit hayatlar

Yakar açıklamasında şunları söyledi:

“LGBTİ bireyleri ve aileleri adına konuşuyorum. LGBTİ dostu bir belediye istiyoruz. LGBTİ’lerin herkes gibi yerel ve kamu hizmetlerine erişebilmelerini istiyoruz. Onların barınma, sağlık ve ulaşım haklarından eşit olarak yararlanabilmeleri için gereken politikaları hayata geçirecek bir belediye başkanı istiyoruz. Eşitlikçi ve özgürlükçü, katılımcı bir belediye başkanı istiyoruz. Çünkü eşit haklar ve eşit hayatlar felsefesine inanıyoruz. Haklarımızı diğer yurttaşlar gibi bizler de almak istiyoruz. LGBTİ dostu bir belediye başkanı adayı istiyoruz.”

Açıklamayı buradan izleyebilirsiniz.

İlgili yazı:

Şişli Belediyesi, herkes için çalışıyor


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam