21/04/2020 | Yazar: Kaos GL

Lara Özlen, “LGBTİ+’ların İş Hayatı: Güvencesizlikler ve Mücadele Alanları” dosyasında hikayesini anlatmak isteyenlere çağrı yapıyor.

“LGBTİ+’ların İş Hayatı” dosyasına çağrı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İllüstrasyon: Marish

Newslab Turkey Akademi çerçevesinde gazetecilik programına başlayan Lara Özlen, hazırlayacağı “LGBTİ+’ların İş Hayatı: Güvencesizlikler ve Mücadele Alanları” dosyasını duyurdu.

“Uzun bir süre sistemde bozukluk aradım: iş görüşmeleri iğrençti, zaten kim isterdi ki sürekli özgeçmişini düzenlemek; İstanbul kazan, sen kepçe türlü semtlerde iş görüşmelerine gitmek ve hüsranla dönmek? LGBTİ+’lar için çok fazla değişken vardı iş hayatında, kimliğinle ilgili açık olmak ya da olmamak; cıvık ya da ketum olmak; iş görüşmesinde doğru şeyi giyebilmek; kendinizi 5 yıl sonra nerede görüyorsunuz diye soranlara pür ciddiyet cevap verebilmek…” diyen Özlen, LGBTİ+’ların iş hayatı hikayelerini dinlemek için çağrı yapıyor:

“LGBTİ+ bireylerin yaşayageldiği emek sömürüsü, güvencesiz çalışma gibi konuları daha görünür hale getirirken, LGBTİ+ bireylerin kendi aralarında, bu güvencesizlikleri herkes için tekrar tekrar üreten iş mekanizmasıyla nasıl mücadele ettiklerini de araştırmak istiyorum.”

Dosya hakkında detaylara ulaşmak için tıklayın.


Etiketler: insan hakları, medya, çalışma hayatı
İstihdam