21/10/2019 | Yazar: Aslı Alpar

LGBTİ+ dernek ve topluluklarının yeni dönem planları “Ne var ne yok aşkım” yazı dizisinde. Dizinin bugün konuğu Muamma LGBTİ+ Derneği.

“LGBTİ+’ların yerelde gerçekleştirmek istediği konulara odaklanacağız” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yaz aylarının bitmesi ile birlikte LGBTİ+ dernek ve toplulukları hararetle çalışmalarını sürdürüyor. Yeni dönem hazırlıklarını tamamlayan dernek ve topluluklara bir yıllık planlarını sorduk.

Lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve artıların haklarını savunan, heteroseksizme karşı mücadele eden dernek ve topluluklar geçen yılki hangi etkinliklerini bu yıl da sürdürecekler hangilerinden vazgeçtiler, lubunyalara yeni vaatleri neler? Bu soruların yanıtı ve daha fazlası “Ne var ne yok aşkım” yazı dizisinde.

“Ne var ne yok aşkım” yazı dizisinin bugün konuğu Mersin’de faaliyet yürüten Muamma LGBTİ+ Derneği. 1 Kasım 2018’de dernekleşen Muamma’dan Gizem Derin yeni dönem faaliyetlerini kaosGL.org’a şöyle anlattı.

lgbti-larin-yerelde-gerceklestirmek-konularina-odaklanacagiz-1

“Yeni dönem takvimimizi derneğin aktivist ve gönüllüleri ile beraber oluşturduk. Bu dönemden önce bir iç çalışma yapmaya karar verdik. Bu çalışmada paydaş analizi ardından yıllık stratejik plan yaptık. Gönüllü toplantıları ile de çalışmalarımızın takvimini oluşturduk.”

Haftanın iki günü belirlenen gündeme ilişkin gönüllü toplantılarının süreceğini belirten Derin, danışma mekanizmalarını geliştireceklerini de söyledi:

lgbti-larin-yerelde-gerceklestirmek-konularina-odaklanacagiz-2

“Ekim 2019 itibari ile derneğimiz pazartesi ve perşembe günleri gündemli gönüllü buluşmaları yapmakta.  Ayrıca derneğimiz ücretsiz olarak psikolojik danışma, hukuki danışma desteği vermekte. Ekim 2019 itibari ile psikolojik ve hukuki alanda destek mekanizmalarımızı güçlendirme ve düzenli hizmet veren bir hale getirme hedefi ile döneme başladık. Ayrıca derneğimiz LGBTİ+ hak ihlalleri izleme, raporlama çalışmalarına başladı. 2020 Ekim ayına kadar yapılan rapolamaları düzenli bir şekilde kamuyou ile paylaşmak istemekte ve 2020 stratejik planımızı bu raporların analizi ışığında oluşturmak muradındayız.”

Mersin Onur Haftası da gündemde

Dernek yeni dönemde LGBTİ+ dostu mekânları da ele alacak: “Muamma LGBTİ+ Derneği 2020 yılı içerisinde; hak ihlalleri izleme- raporlama, psikoloijik ve hukuki destek mekanizmalarının güçlendirilmesi, sürdürülebilir aktivizm, yerel yönetim, LGBTİ+ dostu mekânlar,  yerel örgütler ile ortak projeler, alternatif örgütlenme alanlarını çeşitlendirme, gönüllü yönetimi,  Mersin Onur Haftası ve diğer LGBTİ+ hareketi özel gün ve gündemlerini yerelde gerçekleştirmek istediği konulara odaklanacağız.”


Etiketler: yaşam
İstihdam