04/01/2019 | Yazar: Kaos GL

Eğitim-Sen’in “2018 Yıl Sonu Eğitimde Cinsiyetçilik Raporu”na göre LGBTİ öğrencilerin eğitim hakkı görmezden gelindi ve eğitimde LGBTİ+’ların dezavantajları arttı.

“LGBTİ öğrencilerin eğitim hakkı görmezden gelindi” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'nın “2018 Yıl Sonu Eğitimde Cinsiyetçilik Raporu”na göre LGBTİ öğrencilerin eğitim hakkı görmezden gelindi ve eğitimde LGBTİ+’ların dezavantajları arttı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'nın (Eğitim-Sen) “2018 Yıl Sonu Eğitimde Cinsiyetçilik Raporu”na göre LGBTİ öğrencilerin eğitim hakkı görmezden gelindi.

Rapor siyasi iktidarın cinsiyetçiliği yeniden üretmesiyle eğitim müfredatının tehlikede olduğunu hatırlatıyor ve kız çocukları, mülteci çocuklar, anadili Türkçe olmayan çocuklar, LGBTİ+’lar, engelli çocuklar ile geçici koruma altındaki çocukların eğitimdeki dezavantajlarının günden güne artarak devam ettiğine dikkat çekiyor.

Cinsel yönelime yönelik şiddet

Çocukların okullarda maruz kaldıkları en önemli şiddet türleri arasında cinsel yönelime ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddetin yer aldığını vurgulayan Rapor, çocuklara cinsel sömürü ve istismar durumlarını, kendilerini korumayı ve kendilerine destek sağlayabilecek kişi ve mekanizmaları tanımalarını, bu mekanizmalara erişme yollarını içeren bir cinsellik eğitiminin verilmediğini de hatırlatıyor.

Okulda işlenen nefret suçları

Rapor Kaos GL Derneği’nin yayımladığı “2017 Yılında Türkiye’de Gerçekleşen Homofobi Ve Transfobi Temelli Nefret Suçları Raporu”na da atıfta bulunuyor: “2017 yılında LGBTİ+’lara karşı gerçekleşen 117 nefret suçundan 23’ü çocuk yaştaki LGBTİ+’lara karşı işlendi ve bu 23 nefret suçunun 10’u okul ortamında gerçekleşti.”

Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam