11/05/2020 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Hukuk Koordinatörü Av. Kerem Dikmen, GazeteDuvar’a yazdı: Formül oldukça basit: Eşitlik.

LGBTİ+ özneler ve hak savunucuları neyi istiyor, neyi istemiyor? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği Hukuk Koordinatörü Av. Kerem Dikmen, Diyanet’in nefret hutbesinin ardından yaşananları GazeteDuvar’a yazdı.

LGBTİ+ haklarını ve eşitliği hatırlatan Dikmen yazısında şöyle diyor:

“Birileri nefret ve öfkesini LGBTİ+’lara yöneltir, birileri de destekleyici bir tutum takınırken, asıl meseleyi, yani LGBTİ+’ların neyi isteyip neye karşı çıktığını tekrar hatırlamakta, hatırlatmakta fayda var. Formül oldukça basit: Eşitlik. LGBTİ+’lar; yönelim ve kimliklerin varoluşsal bir durum olduğunu söylerken; normların dayatmalarından kendini soyutlayabilmiş bir heteroseksüelliğin de aynı şekilde varoluşsal bir durum olduğunu gözetiyor.”

Av. Dikmen Anayasal kurumların Anayasa’ya uymadığını da belirterek yazısını şöyle sonlandırıyor:

“Birileri bu pilavın çok su kaldıracağı düşüncesi ile varoluş amacı saydığı nefreti öfkeyle ve tekrar haykıradursun. Öyle görünüyor ki pilav artık eskisi gibi su kaldırmıyor. Bu yapılanlar ancak Anayasal kurumların Anayasa’ya uymadığını, üstelik yalnızca eşitlik boyutu ile değil her türlü inanışı güvence altına alan laiklik, hukuk devleti gibi ilkelere de aykırı olduğunu düşünen anlamlı bir çoğunluğu açığa çıkardı. Öte yandan muhafazakar kesim içerisinden yükselen itirazlar; hem bu tartışmanın kitle konsolidasyonuna dönük gündemini hem de tek bir muhafazakarlık olmadığını bize gösterdi. O yüzden bu defa aracın ters tepmediyse bile hiçbir sonuç yaratmadığını söylemek, yanlış olmasa gerek.”

Yazının tamamına GazeteDuvar’dan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, medya
İstihdam