24/06/2019 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında takipçilerini bilgilendirmek için Mayıs Ayı Faaliyet Raporunu yayımladı.

LGBTİ+ yasağı fiilen sürüyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında takipçilerini bilgilendirmek için Mayıs Ayı Faaliyet Raporunu yayımladı.

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında üye, gönüllü ve takipçilerini bilgilendirmek amacıyla hazırladığı “Aylık Faaliyet Raporu” yayınlarına devam ediyor. Derneğin Mayıs 2019 faaliyet raporunun tamamı dijital ortamda yayımlandı.

Derneğin resmî sitesinde yayımladığı Kaos GL Aylık Faaliyet Raporu Mayıs ayı bülteninden işte bazı başlıklar…

LGBTİ+ hakları, insan haklarıdır…

Ankara’da OHAL’de ilan edilen süresiz LGBTİ+ etkinlik yasağı kalktığı halde 10 Mayıs’ta ODTÜ Onur Yürüyüşü’ne; 17 Mayıs’ta ise Ankara Barosu’nun Uluslararası Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtı Gün açıklamasına polis saldırdı!

Kaos GL Derneği, 2018 Yılında Türkiye’de Gerçekleşen Homofobi ve Transfobi Temelli Nefret Suçları Raporu’nu kamuoyu ile paylaştı. Kaos GL’nin 2018 Nefret Suçları Raporu’na göre kişiler hayatları boyunca cinsel yönelim ya da cinsiyet kimlikleri nedeniyle saldırıya uğruyor, saldırı o anla sınırlı kalmıyor. Nefret suçlarının ortadan kaldırılmasının önündeki en önemli engel ise, cezasızlık politikası.

Sivil toplum, dayanışma, birlikte mücadele…

İsmail Beşikçi Vakfı, “Ayrımcılığın Tezahürleri” başlığıyla iki gün süren bir konferans düzenledi. Necmiye Alpay ve Kaos GL’den Yıldız Tar, ayrımcılık ile dil arasındaki ilişkiyi, dilde ayrımcılığı ve ayrımcılıkla mücadele yöntemlerini tartıştı.

Kaos GL’nin katkılarıyla, Çankaya Belediyesi personeline yönelik farkındalık eğitimleri yapıldı. 14 Mayıs’taki etkinliklerde güvenlik görevlilerine “Benim Çocuğum” filmi gösterildi ve Seçin Tuncel’in katılımıyla “Sık Sorulan Sorular” atölyesi düzenlendi.    

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, Kaos GL ile birlikte, 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, Transfobi Karşıtı Gün için Ankara’da uçurtma etkinliği düzenledi.

TMMOB Şehir Plancıları Odası Kadın Komisyonunun düzenlediği Toplumsal Cinsiyet- Kent- Mekân temalı Sempozyuma Kaos GL'den Ali Erol katıldı. Erol, LGBTİ'lerin kentsel mekân ve kentsel ilişki ağlarından nasıl kovulduklarını, kent hakkı talebiyle kentsel mekanlara ve kentsel hayata geri dönüş süreçlerinde yaşanan çatışmaları, eşit katılım talebi karşısında maruz bırakıldıkları ayrımcı tutum ve uygulamaları anlattı.

Gökkuşağı etkinlikleri…

Bursa Özgür Renkler Derneği, “Edebiyat ve sanatta lezbiyenlik” söyleşisi düzenledi. Nilüfer Karaman Dernekler Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Kaos GL'den Aylime Aslı Demir ve Seçin Tuncel konuşmacı olarak katıldı.

Kara Sanat Atölyesi’nin seminerler dizisi kapsamında sanatta homofobi, transfobi ve bifobi başlıklı etkinlik Kocaeli’de yapıldı. Kaos GL'den Aylime Aslı Demir konuşmacı olarak katıldı.

İzmir, İstanbul, Ankara, Antep, Mersin ve Bursa’dan çizime yeni başlayan LGBTİ+’ların katıldığı Karikatür Medya Okulu İstanbul LeMan Kültür’de yapıldı.

Kaos GL Derneği, medyada LGBTİ+'ları hedef alan ayrımcılık ve nefret söylemine karşı 7 Mayıs'ta İstanbul'da sivil toplum örgütleri ile buluştu. İsveç İstanbul Başkonsolosluğu ev sahipliğinde medyada nefret söylemi ve ayrımcılığa karşı gazeteci forumu düzenlendi.

Kaos GL Sendikal ve Eğitim Çalışma Grubu ile İstanbul Eğitim-Sen 3 No’lu Şube LGBTİ+ Komisyonu, sosyal hizmet uzmanı Burcu Yamaner ile LGBTİ+ çocuklarla çalışma, yönlendirme atölye çalışması yaptı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İstanbul 3 No'lu Şube LGBTİ+ Komisyonu’nun düzenlediği “Masal Dönüşüm Atölyesi”nde çocuk kitapları heteroseksizm bağlamında incelendi.

Danışmanlık hizmeti: danisma@kaosgl.org

Kaos GL Derneği, telefon ve mail yoluyla, mülteci ve Türkiyeli LGBTİ’lere sosyal danışmanlık hizmeti sağlıyor. Aralıksız olarak danışmanlık veren Kaos GL, yasal haklar, eğitim, sağlık, askerlik başta olmak üzere birçok alanda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ+’lara danışmanlık hizmeti sağlamaya devam ediyor. Danışmanlık almak isteyen LGBTİ’ler Kaos GL ile danisma@kaosgl.org adresi üzerinden iletişime geçebilir.

Kaos GL araştırma ve yayınları…

Homofobik ve Transfobik Nefret Söyleminin Mayıs Ayı İnternet Seyri: 1 Mayıs, LGBTİ+ işçiler ile seks işçileri tartışmaları hâlâ sürüyor!

1994 yılından beri yayına devam eden Kaos GL Dergisinin 166. sayısı “Bir İnsan Hakları İhlal Aracı Olarak Hukuk” dosya konusuyla yayınlandı.

Türkiye'de Özel Sektör ve Kamu Çalışanı LGBTİ+'ların Durumu 2019 Araştırması ile 2019 Nefret Suçları Araştırması sürüyor.

Derneğin 2018 Yıllık Faaliyet Raporu dijital ortamda yayımlandı.

Kaos GL Derneği Aylık Faaliyet Raporu Mayıs ayı bülteninin tamamı işte burada…


Etiketler: yaşam
nefret