20/03/2019 | Yazar: Kaos GL

LGBTİ+ sivil toplum örgütleri, 31 Mart yerel seçimlerine kadar #LGBTİlerEşitlikİstiyor ve #YereldeLGBTİ hashtagleri ile sosyal medya kampanyası yürütecek.

LGBTİ+’lar yerelde eşitlik istiyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+ sivil toplum örgütleri, 31 Mart yerel seçimlerine kadar #LGBTİlerEşitlikİstiyor ve #YereldeLGBTİ hashtagleri ile sosyal medya kampanyası yürütecek.

LGBTİ+ sivil toplum örgütleri, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde sosyal medya kampanyası düzenliyor. LGBTİ+'ların yerel yönetim hizmetlerine eşit erişimini odağına alan “LGBTİler Yerelde Eşitlik İstiyor” kampanyası bugün (20 Mart) saat 17:00'de başlıyor.

#LGBTİlerEşitlikİstiyor ve #YereldeLGBTİ hashtag'lerinin kullanılacağı kampanya yerel seçimlerin gerçekleşeceği gün olan 31 Mart Pazar gününe kadar sürecek. Belediye başkan adaylarının, kentlerinde LGBTİ+ kapsayıcı eşit hizmet sözü vermeleri için yürütülecek kampanyada LGBTİ+'ların hak ve taleplerinin görünür kılınması amaçlanıyor.

Belediye başkan adaylarına LGBTİ+ hakları için yapacakları çalışmalar ile ilgili sorular sormayı ve eşitlik taleplerinin dile getirilmesini hedefleyen kampanya ile adaylara “LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokol Metni”ne imzacı olması çağrısı da yapılacak. 

LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokol Metni

Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) ve Genç Lezbiyen Gey Biseksüel Trans İnterseks Gençlik Çalışmaları ve Dayanışma Derneği (Genç LGBTİ+), 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde yarışacak belediye başkan adaylarına LGBTİ+ haklarının hayata geçirilmesindeki sorumluluklarını hatırlatmak amacıyla “LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokol Metni” hazırladı. Metin, LGBTİ+’lara yönelik her türlü baskı, şiddet ve ayrımcılığın arttığı bu dönemde, belediye başkan adaylarının seçildikten sonra bulundukları şehirlerde LGBTİ+’ların maruz kaldıkları ayrımcılıkların ve hak ihlallerinin bilincinde olmalarını bekliyor. 

İlgili haber

SPoD ve Genç LGBTİ+’dan “LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokolü”

LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokolü destekçilerini bekliyor!

“LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokolü” imzalarını bekliyor!

“LGBTİ+’ların kent haklarını karşılamak yerel yönetimlerin görevi”


Etiketler: medya
İstihdam