28/06/2019 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Sosyal Hizmet Çalışma Grubu Onur Haftası’na yönelik yasaklara dair açıklama yayımladı.

“LGBTİ+’ların baskı altına alınmaya çalışılmasını asla kabul etmiyoruz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Sosyal Hizmet Çalışma Grubu Onur Haftası’na yönelik yasaklara dair açıklama yayımladı.

Fotoğraf:  İzmir'de bir sokaktan, 2019, Ateş Alpar

Kaos GL Sosyal Hizmet Çalışma Grubu Onur Haftası’na yönelik yasaklara dair açıklama yayımladı.

Açıklama Antalya, İzmir, Mersin ve Antep Valiliklerinin Onur Haftası etkinliklerini, İstanbul Valiliğinin ise Onur Yürüyüşü’nü yasaklamasına dikkat çekiyor ve bu yasakları tanımadıklarını bildiriyor.

Anayasa’nın 10. Maddesini hatırlatan açıklama, yasakların insan haklarına ve eşitliğe aykırı olduğunu hatırlatıyor.

“Herkesin özgürce yaşayabileceği bir dünya için mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Antalya, İzmir, İstanbul, Mersin ve Antep Valiliklerinin Onur Haftası’na yönelik getirmiş olduğu LGBTİ+ etkinlikleri yasaklarını büyük bir öfke ve şaşkınlık ile takip ediyoruz. LGBTİ+’ların yaşama, barınma, sağlık, eğitim ve saymakla bitiremeyeceğimiz birçok hakkı gasp edilirken hiçbir şekilde harekete geçmeyen yetkililerin söz konusu Onur Haftası etkinlikleri olunca mantık dışı gerekçelerle yasaklama kararları alması en hafif tabirle abestir. Neredeyse her gün yeni bir yasağa maruz bırakıldığımız bugünlerde temas halinde olduğumuz danışanlarımızın ve diğer tüm LGBTİ+’ların engellenmeye, kısıtlanmaya, baskı altına alınmaya çalışılmasını asla kabul etmiyoruz. Bu süreçte danışanlarımıza yönelik her bir ayrımcı tutum dolaylı olarak bizleri de etkiliyor. Çünkü LGBTİ+’larla temasımızın yalnızca profesyonel ilişkilenmeden ibaret olmadığını çok iyi biliyoruz. Dayanışıyoruz, karşılıklı olarak birbirimizden bir şeyler öğreniyoruz ve birlikte güçleniyoruz. Sözde yasaklara rağmen bizleri güçlendiren bu pratikleri uygulamaya devam edeceğiz.

“Anayasanın 10’uncu maddesini yetkililere tekrar tekrar hatırlatmak istiyoruz: “Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar”.

“Sosyal hizmet uzmanları olarak danışanlarımıza ve danışanlarımızla birlikte yürüttüğümüz uygulamalarımıza zarar vermeye çalışan, insan haklarına ve eşitliğe aykırı bir şekilde getirilen bu yasakları tanımıyoruz. Özgürlüğün gelmesini beklemeyeceğiz. Başta LGBTİ+’lar olmak üzere herkesin özgürce yaşayabileceği bir dünya için mücadele etmeye devam edeceğiz.”


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
İstihdam