28/12/2018 | Yazar: Kaos GL

KaosGL.org editörlerinden Yıldız Tar LGBTİ+’ların 2018 yılını Artı TV’de Hilal Yağız’ın sunduğu Mor Gündem programında değerlendirdi.

“LGBTİ+’ların insan hakları engellenmez” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

KaosGL.org editörlerinden Yıldız Tar LGBTİ+’ların 2018 yılını Artı TV’de Hilal Yağız’ın sunduğu Mor Gündem programında değerlendirdi.

Artı TV’de Hilal Yağız’ın sunduğu Mor Gündem programında dün akşam (27 Aralık) KaosGL.org editörlerinden Yıldız Tar 2018 yılını LGBTİ+’lar açısından değerlendirdi.

LGBTİ+'lara yönelik baskı yasak ve mücadeleyi anlatan Tar şunları söyledi: “2018’i tek bir kelimeyle özetlemem gerekirse ‘yasak’ derdim. Bildiğiniz üzere 2017’nin Kasım’ında ilan edilen süresiz LGBTİ+ yasağı vardı Türkiye’nin başkenti Ankara’da. Ve bir yıl boyunca Ankara’da bu yasak devam etti. Hatta öyle ki Olağanüstü Hal (OHAL) kaldırıldı ancak OHAL’e dayanarak ilan edilen yasak, bu sefer Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ile genel ahlakın korunması, toplum sağlığı, toplum hassasiyetleri gibi gerekçelerle Ekim ayında tekrar ilan edildi.”

Çelişkili ve sürdürülemez bir yasak

Tar konuşmasında 2018 yılında en temel insan haklarından ifade özgürlüğünün LGBTİ+’lar açısından sistematik bir şekilde ihlal edildiğine dikkat çekti. Yeni yıldan LGBTİ+’ların beklentisini Tar, “Belki de 2019’dan beklentimiz 2018’i yasaklar açısından aratmaması ve devam eden direniş ve mücadelenin daha da güçlenmesi olabilir” dedi.

Tar sözlerini şöyle sona erdirdi: “Yasaklar hiçbir zaman bir toplumsal mücadelenin önüne geçemez. Nasıl engelleyeceksiniz LGBTİ+’ların bir araya gelmesini? Kendi içerisinde çelişkili ve sürdürülemez bir yasak var. Her bir araya geliş çok önemli oluyor bu nedenle. LGBTİ+’ların insan hakları engellenmez.”

Programın tamamını izlemek için burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: insan hakları
İstihdam