04/06/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Gazetelerin LGBTİ gündeminde bugün Milliyet ve Yeni Akit var.

LGBTİ’lerin insan haklarını savunmak ‘sapkınlık’ değildir! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gazetelerin LGBTİ gündeminde bugün Milliyet ve Yeni Akit var.

Gazetelerin LGBTİ gündeminde bugün Milliyet gazetesinden bir köşe yazısı ve Yeni Akit’ten nefret söylemi içeren bir habere yer veriyoruz.

Karanlık tablo!

Milliyet gazetesindeki köşesinde Asu Maro, “Kadına tokatı gerekli bulan gençlik olur mu?” başlıklı yazısında Fatoş Karahasan'ın “Açılın, Gençler Geliyor” kitabı için fark kentlerde yaşayan iki bin gençle yapılan araştırmanın sonuçlarına yer veriyor.

Araştırmaya katılan gençlerin yüzde 40'ının kadınlara ‘gerekli hallerde’ tokat atılabileceğini, yüzde 29'unun eşcinsel komşu istemediğini belirten Maro, tablo karanlık diyor.

Akit’ten bir nefret haberi daha

Yeni Akit bugün “Sapkınların hamisi HDP ve CHP” başlıklı bir metne yer verdi. Harun Sekmen imzalı metin lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve insterseksleri, “Müslüman Türk milletinin baş belası LGBTİ'li ahlaksızlar” olarak yaftalıyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 24 Haziran’da gerçekleşecek genel seçim beyannamelerinde yer verdiği cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ifadesini Sekmen “homoseksüel sapkınları göklere çıkartması bu kadar da olmaz dedirtti” cümleleriyle yansıtıyor.

Sekmen’in nefret söylemi içeren metni, her iki partinin de “yönettikleri belediyelerin imkânlarını eşcinsel sapkınlara peşkeş” çektiğini, bunun da “kamuoyunda büyük rahatsızlığa neden oldu”ğunu iddia ediyor.

LGBTİ’lere ısrarla “sapkın” kelimesi ile hakaret eden Sekmen, bu metni KaosGL.org’da 1 Haziran Cuma günü yayınladığımız CHP ve HDP’nin 2015’ten 2018’e genel seçim bildirgelerinde “cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği”nin seyrine yer verdiğimiz haberin ardından hazırladığını da belirtelim.

Sekmen’in Yeni Akit’te yayınlanan bu metni LGBTİ’lerin insan haklarının savunulması için “sapkınlık” diyor ve hem bu alanda çalışan siyasi partileri hem de LGBTİ’leri hedef gösteriyor.

Kaos GL Derneği 9 yıldır medyayı izliyor

Kaos GL Derneği 9 yıldır lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve intersekslerin (LGBTİ) medyada yer alış biçimlerini izliyor. Her yıl yayınladığı medya izleme raporları ile hem medyadaki ayrımcı söylem, nefret söylemi, nefret suçu ve önyargıya dikkat çekmeye çalışıyor hem de medyada seyri takip ediyor. Derneğin 2017 yılına ait Medya Raporu'na buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: medya
nefret