13/10/2016 | Yazar: Gözde Demirbilek

‘LGBTİ+’larla Güncel Sanat Sergisi’ Ankara’da ‘İradeyse hepsi ben’ ve Mersin’de ‘Gittim, gelecem’ temasıyla açıldı.

LGBTİ+’larla Güncel Sanat Sergisi açıldı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“LGBTİ+’larla Güncel Sanat Sergisi” Ankara’da “İradeyse hepsi ben” ve Mersin'de “Gittim, gelecem” temasıyla açıldı.

Fotoğraf: Ozan Kalkan

Dramaqueer Sanat Kolektifi’nin, Ankara ve Mersin’de eş zamanlı olarak düzenlediği “LGBTİ+’larla Güncel Sanat Atölyesi” meyvelerini verdi. 

Atölye katılımcılarının emeklerinin seyirciye sunulduğu sergi, Ankara'da “İradeyse hepsi ben” ve Mersin'de “Gittim, gelecem” temasıyla açıldı. Ankara'daki sergi açılışında Pembe Hayat aktivisti Derin Akıllı zenne performansıyla katılımcıları büyüledi.

Fotoğraf: Behiye Erinç Taş

Ankaralı atölye katılımcıları “Ankara’da gündelik yaşamın tekrarı sırasında devlet binalarının önünden yürüyerek geçiyor, otobüslere meclise yakın yerlerde biniyor, okulumuza ve işimize buralardan geçerek varıyoruz. Politik değişimlerin çoğu gibi devir teslim törenlerini de trafik tıkanıklığından fark edebiliyoruz. Ve hep şunu söylüyoruz ’Her zaman hedef gösteriliyoruz’. Yaşadığımız bomba travmalarını bir kenara, üzerine bir karanfil koyarak andıkça anıyor ve sergi politikamızı LGBT ve aktivizmle yeniden üreterek Milli İrade Meydanımıza ithafen ’İradeyse hepsi ben’ diyoruz” diye çağrı yapmıştı.

Sergi ekibi, Fotoğraf: Behiye Erinç Taş 

Sergi ekibinden Sinan Ahmet Taşkın'a bir eylem biçimi olarak serginin neden önemli olduğunu sorduk, şöyle yanıtladı: 

“Bugün bütün OHAL’e ve ilan edilmemiş hallere rağmen burada toplanabilmiş olmamız bile harika. Herkes bir adım atmaya korkarken, bugün bu serginin açılmış olması önemli bir adımdır. Düşünsene, sokakta yürümeye korkuyoruz ama burada Gani’nin ‘Beni üç nesil sikti’ sözüyle adliye binasında fotoğrafına bakarak, yaşayabilmek için tüm kurumları tiye alıyoruz. Dışarıdan biraz olsun uzaklaşıp kendi değerlerimizde kucaklaşıyoruz.” 

Fotoğraf: Behiye Erinç Taş

1 aylık bir atölye çalışması ile gerçekleştirilen serginin küratörlüğünü Dramaqueer Sanat Kolektifi’nden Hülya Dolaş ve Volkan Eray yapıyor. 

Ankara'daki sergiyi 17 Ekim'e kadar, Haymatlos Mekan'da ziyaret edebilirsiniz. 

Haymatlos Mekan: Konur 2 Sokak, No:73, Kızılay - Ankara


Etiketler: kültür sanat
İstihdam