11/03/2014 | Yazar: Yıldız Tar

LGBTİ’ler, polisin attığı gaz bombası sonucu başından yaralanan ve 269 gündür direnen Berkin Elvan’ın yaşamını yitirmesi üzerine İstanbul ve Ankara’da sokağa çıkıyor!

LGBTİ’ler Berkin Elvan İçin Sokakta! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
LGBTİ’ler, polisin attığı gaz bombası sonucu başından yaralanan ve 269 gündür direnen Berkin Elvan’ın yaşamını yitirmesi üzerine İstanbul ve Ankara’da sokağa çıkıyor!
Gezi direnişinde polisin attığı gaz bombası sonucu başından yaralanan 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın yaşamını yitirmesi üzerine ülke genelinde binlerce kişi sokağa çıkıyor.
 
İstanbul ve Ankara’daki eylemlerin bir kısmına polis saldırırken; akşam saatlerinde ülke genelinde eylem çağrısı yapıldı.
 
Kaos GL, Ankara Dayanışması’nın 18.30’da Güvenpark çağrısına katılım gösterirken; İstanbul’daki LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) örgütleri de bugün ve yarın sokağa çıkma çağrısı yaptı.
 
Berkin için, yaşam hakkı için bu akşam ve yarın (12 Mart) sokağa çıkıyoruz” diyen örgütlerin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
 
Gezi Direnişi’nden bu yana Başbakan Erdoğan’ın verdiği talimatlarla kolluk kuvvetlerinin uyguladığı şiddetin hedefinde olan halkın ortak mücadelesinde birçok kayıp yaşadık. Bu sabah aramızdan ayrılan 15 yaşındaki Berkin’in elinden alınan hayatının hesabını sormak ve haksızlığa karşı sesimizi yükseltmek için tüm lezbiyen, gey, biseksüel, interseks ve transları İstanbul’daki eylemlere katılmaya çağırıyoruz.
 
Berkin’in ailesiyle dayanışmak, Berkin’in sonsuzluğa yolculuğunda yanında olmak ve katilleri bir kez daha deşifre etmek için İstanbul’daki LGBTİ örgütleri olarak Çarşamba günü saat 12:00’de Okmeydanı Cemevi’nde, saat 15:00’te ise Şişli Camii önünde olacağız.”
Ankara Güvenpark’ta Berkin Elvan eyleminden bir kare
 
Ankara ve İstanbul’daki eylem yer ve saatleri şöyle:
 
11 Mart
Ankara Güvenpark: 18.30
Beşiktaş Kartal Meydanı: 19.00
Bakırköy Meydanı: 19.00
Avcılar Havuzbaşı: 19.00
Kadıköy Boğa Heykeli: 19.30
Beylikdüzü Özgürlük Meydanı: 20.30
Çekmeköy Madenler: 20.00
İkitelli Cemevi önü: 19.30
Firuzağa Meydanı-Beyoğlu : 19:00
 
12 Mart
Okmeydanı Cemevi: 12.00
Şişli Camii: 15.00 

Etiketler: insan hakları
İstihdam