13/02/2017 | Yazar: Kaos GL

Seçin Tuncel: Kaos GL Derneği’nin danışmanlık faaliyetleri LGBTİ’leri güçlendirmeyi hedefliyor.

LGBTİ’ler için danışmanlığın amacı yalnız olmadığını hissettirmek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Seçin Tuncel: Kaos GL Derneği’nin danışmanlık faaliyetleri LGBTİ’leri güçlendirmeyi hedefliyor.

Kaos GL, 12 Şubat günü Kuir Kıbrıs Derneği’ne “LGBTİ’ler için danışmanlık” eğitimi verdi. Kuir Kıbrıs’ın daveti üzerine, Kaos GL’den Umut Güner ve Seçin Tuncel eğitime katıldı. LGBTİ’ler için danışmanlığın konuşulduğu bu etkinliği Seçin Tuncel ile konuştuk.

Seçin Tuncel, Kaos GL’nin LGBT’lere yönelik yasal destek ve danışmanlık faaliyetlerinin daha çok eğitim, sağlık, askerlik, aile ve hukuk alanlarında yoğunlaştığını ifade etti. LGBTİ’lere yönelik danışmanlık faaliyetlerinin daha çok telefon ve e-mail üzerinden sürdürüldüğünü belirten Tuncel, nadiren yüz yüze görüşmeler de gerçekleştirildiğini ekledi.

Her alanda danışmanlık: Sağlık, aile, hukuk, askerlik

Kaos GL Derneğinde, HIV danışmanlığından, cinsiyet geçişe, askerlikten nefret söylemi ve karşılaşılan tehditlere dek farklı alanlara yönelik danışmanlık hizmeti verildiğini ifade eden Tuncel, Kıbrıs’ta gerçekleşen eğitimde anonim danışma mailleri incelediklerini belirtti.

Tuncel, ayrıca iş hayatında LGBTİ’lerin karşılaştığı mobing, ekonomik şiddet, heteroseksüel gibi davranmaya zorlanma ve aile içinde yaşanan şiddet, açılma sorunları gibi alanlarda da danışanlarını yönlendirdiklerini ifade etti.

Hukuki danışmanlık kapsamında Tuncel, Türkiye’deki LGBTİ mültecilerin sosyal ve hukuki hizmetlere erişimlerinde karşılaştıkları engellere yönelik de danışmanlık verildiğini ekledi.

LGBTİ’leri güçlendirmek için danışmanlık

Seçin Tuncel, verilen danışmanlık hizmetleri ile yalnız olduğunu düşünen LGBTİ’lerin güçlendirilmesini ve onlara toplumun her kesiminde ve her alanında daima var olduklarını ve olacaklarını hissettirmeyi amaçlandıklarının altını çizdi.

Tuncel, Kuir Kıbrıs’ın Sivil Büyü desteği ile düzenlediği eğitimin karşılıklı soru cevaplarla sona erdiğini ifade etti.

Kaos GL Derneği’nin vermiş olduğu danışmanlık hizmetleri için bilgi edinmek isterseniz burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
nefret