26/09/2017 | Yazar: Ali Erol

Kaos GL Eğitim Çalışma Grubu ile Eğitim Sen LGBTİ Komisyonları muhafazakârlaşma ve gericileşmeye karşı ‘Demokratik Eğitim’ talebinde ortaklaştı.

LGBTİ’ler ile öğretmenlerden ‘demokratik eğitim’ talebi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Eğitim Çalışma Grubu ile Eğitim Sen LGBTİ Komisyonları muhafazakârlaşma ve gericileşmeye karşı “Demokratik Eğitim” talebinde ortaklaştı.

Kaos GL Eğitim Çalışma Grubu ile Eğitim Sen LGBTİ Komisyonları yeni dönemin ilk buluşmasını İstanbul’da gerçekleştirdi.

Eğitim Sen İstanbul 3 No’lu Şube’de hafta sonu (23 Eylül) yapılan toplantıya İstanbul’dan yerel LGBTİ örgütleri de katıldı.

Eğitim Çalışma Grubu Koordinasyon toplantısı ve ardından Eğitim Sen LGBTİ Komisyonları işbirliği toplantısında, eğitimcilerin durumu ele alındı ve yeni dönem eylem ve etkinlikleri kararlaştırıldı.

Yeni ders kitapları incelenecek

Kaos GL Eğitim Çalışma Grubu ile Eğitim Sen LGBTİ Komisyonları ortaklaşa yeni ders kitaplarının incelenmesini kararlaştırdı.

Seçilen ders kitapları, İlkokul’dan Hayat Bilgisi, Ortaokul’dan Türkçe ve Sosyal Bilgiler, Lise’den Sağlık Bilgisi ile birlikte “Değerler Eğitimi” kitabı oldu.

Ders kitapları incelemeleri Eğitim Forumu ile birlikte Kaos GL’nin organize ettiği Feminist Forum, Homofobi Karşıtı Buluşma ve Ayrımcılıklara Karşı Sempozyum’da kamuoyu ile paylaşılacak.

Eğitim, sağlık ve sosyal hizmetlerde muhafazakârlaşma tartışma ve incelemeleri Kaos GL Dergisi ile sürdürülecek.

Muhafazakârlaşmaya, dinselleşmeye, gericileşmeye karşı Demokratik Eğitim…

Kaos GL Eğitim Çalışma Grubu’nun değerlendirme ve tartışmalarından öne çıkan satır başları şöyle sıralandı:

Eğitimde muhafazakârlaşma, dinselleşme sürecinde cinsel yönelimler ve cinsiyet kimlikleri tartışmalarının gündeme gelmesi zorlaşıyor…

Eğitimde imam-hatipleşme sadece bazı yerleşimlerde tek imam-hatip okulu dayatmasını aşıp bir bütün eğitim sahasına hâkim olmaya başladı…

Söz konusu politikalarla devlet okullarının sonunun gelmesi, yoksul öğrenciler için imam-hatipler, orta sınıflar için de özel paralı okullara yönlendirmeyi beraberinde getirmekte…

Eğitimde kamunun tasfiyesi gerçekleşiyor…

Laik ve bilimsel eğitimin savunulması ve hayata geçirilecek yeni çalışmalar gözetilmeli…

Eğitimde cinsel sağlık istiyoruz; bu talep aynı zamanda LGBTİ öğrencilerin nefes alabilecekleri alanı da arttıracaktır…

OHAL ve KHK koşullarında eğitimcilerin yaşadıkları ağırlaşırken, sendikal yönetimlerdeki geleneksel çekişmeler ve içe kapanmalar devam ediyor…

Bununla birlikte Eğitim Sen ve KESK’te ortak çalışabileceğimiz alan ve birimler varlığını koruyor…

İstanbul Kartal’da yapılan “Laik ve Bilimsel Eğitim Mitingi”ne İstanbul ile Kocaeli’nden LGBTİ örgütleri ile ortaklaşa katılan Eğitim Sen İstanbul 3 No’lu LGBTİ Komisyonu Ekim ayında “Açık Dersler”e başlayacak.


Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret