19/12/2013 | Yazar: Yıldız Tar

İstanbul’da bulunan LGBTİ örgütleri 22 Aralık’ta Kadıköy’de düzenlenecek Kent Mitingi’ne ‘Gettoları değil, kentin tamamını istiyoruz’ diyerek katılım çağrısı yaptı.

LGBTİ’ler İstanbul Kent Mitingi’ne Katılacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İstanbul’da bulunan LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) örgütleri 22 Aralık’ta Kadıköy’de düzenlenecek Kent Mitingi’ne “Gettoları değil, kentin tamamını istiyoruz” diyerek katılım çağrısı yaptı.
 
LGBTİ’ler Kentin Dışına İtiliyor!
Örgütler yayınladıkları bildiride LGBTİ’lerin kentsel dönüşüm politikalarının ilk hedefi olmaya devam ettiğini vurgulayarak şunları belirtti:
 
“Hetero-erkek egemen kapitalist sistem tarafından görmezden gelinen, yasal güvenceleri olmayan, istihdam edilmeyen ve seks işçiliği yapan/yapmak zorunda kalan trans seks işçileri senelerdir şehrin dışına itiliyor! 12 Eylül darbesinde de, 90’larda da AKP iktidarları döneminde de… Dün Ülker Sokak’ta (1996) translara yönelik operasyon neyse, bugün Avcılar Meis sitesinde (2012), Bayram Sokak’ta (2013), Tarlabaşı’nda (2011), Şişli’de (2006) ve Harbiye’de (2009) yaşanan odur.”
 
LGBTİ örgütleri; varoluşu cezalandırılan, ölümü hiçe sayılan, uğradığı toplumsal şiddetin hesabı sorulmayan trans seks işçilerinin şiddete karşı geliştirdikleri ‘getto’ pratiğinin dahi mutenalaşma ve kentsel dönüşüm politikalarıyla engellendiğini belirtti.
 
“Kentin Tamamını İstiyoruz!”
Açıklamanın devamı ise şöyle: “Transların kurşunlanan ve kundaklanan evleri, devlet tarafından “ahlaksızlık, sapkınlık, fuhuş” gerekçeleriyle mühürleniyor, barınma hakları engelleniyor. Güvenli çalışma koşullarına yasal alanda sahip olamayan translar geliştirdikleri ‘korunma pratiğinden’ devlet eliyle mahrum bırakılıyor. Transların işe çıktıkları alanlar AKP için ‘medeniyetin’, trans seks işçileri için ‘mezarlık’ ve ‘zorunlu göç’ün alamet-i farikası olan duble yollar ve otobanlar inşa edilmeye devam ediyor.”
 
LGBTİ’ler 22 Aralık’ta Kadıköy’de gerçekleşecek mitinge gökkuşağı bayrakları ile saat 12.00’de Haydarpaşa Numune’de toplanarak katılacak.
 
Miting öncesinde 21 Aralık Cumartesi günü saat 17.30’da ise Lambdaistanbul LGBTİ Derneği’nde döviz atölyesi gerçekleşecek.
 
Mitinge katılım için oluşturulan Facebook etkinliğine bu bağlantıdan ulaşılabilir. 

Etiketler: yaşam, gezi/mekan
İstihdam