17/01/2014 | Yazar: Yıldız Tar

LGBTİ’ler BDP, CHP, HDP listelerinden ve bağımsız olarak yerel seçimlere katılıyor.

LGBTİ’ler Yerel Seçimlerde Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) aktivistleri önümüzdeki yerel seçimlerde Halkların Demokratik Partisi (HDP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) listelerinden ve bağımsız olarak yerel siyasete katılıyor.
Sosyal Politikalar Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Derneği’nden (SpoD) Sedef Çakmak Beşiktaş’ta; LGBTİ aktivistleri Boysan Yakar Şişli’de; Çelik Özdemir ise Beyoğlu’nda CHP listelerinden belediye meclisi aday adaylıklarını açıkladı. CHP henüz kesinleşen belediye meclis adaylarını açıklamadı.
 
HDP’nin belediye meclisi listelerinden ise 5 LGBTİ aktivisti aday oldu. İstanbul’da trans aktivist Şevval Kılıç Şişli’den; Hevî LGBTİ üyesi Asya Özgür Kadıköy’den; İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği aktivisti Ebru Kırancı Beyoğlu’ndan belediye meclis adayı oldu.
 
Ankara’da ise trans aktivist Belgin Çelik ve Pembe Hayat LGBTT Derneği’nden Abdülhalim Karaosmanoğlu Çankaya’dan belediye meclis adayı oldu. HDP’nin belediye meclis adaylarının tam listeleri kesinleşmese de; LGBTİ aktivistlerinin adaylıkları kesinleşti.
 
Mersin 7 Renk LGBT üyesi Tuna Şahin de BDP listesinden Yenişehir ilçesi belediye meclis adayı oldu.
 
Can Çavuşoğlu ise Giresun’un Bulancak ilçesinden bağımsız başkan aday adaylığını açıkladı. Çavuşoğlu Türkiye’nin ilk eşcinsel belediye başkanı olmak için 2014 yerel seçimlerine hazırlanıyor.
 
CHP’den Bursa Osmangazi ilçesi belediye meclisi aday adayı olan Öykü Evren Sözen ise, 2011 yerel seçimlerinde yine CHP’den Bursa Milletvekili aday adaylığını açıklamış ancak aday gösterilememişti. 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam