01/04/2019 | Yazar: Kaos GL

Medyada LGBTİ+’ları adil temsil eden kuruluş ve kişilere verilen GLAAD Medya Ödülü’nü alan pop şarkıcısı Beyonce ödülü eşcinsel amcasına ithaf etti.

“LGBTQ hakları insan haklarıdır, kimi sevdiğinizi, seveceğinizi seçebilmek de öyle” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Medyada LGBTİ+’ları adil temsil eden kuruluş ve kişilere verilen GLAAD Medya Ödülü’nü alan pop şarkıcısı Beyonce ödülü eşcinsel amcasına ithaf etti.

GLAAD Medya Ödülleri'nde Beyonce ve eşi JAY-Z 

LGBTİ+’ları ve doğru ve adil biçimde temsil eden medya kuruluşları, programları ve kişileri onurlandırma amacıyla düzenlenen GLAAD Medya Ödülleri Los Angeles'ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 

Bu yıl 30. kez düzenlenen törende pop yıldızı Beyonce ve eşi JAY-Z de ödüle hak kazananlar arasındaydı. Ödülü eşcinsel amcası adına aldığını söyleyen Beyonce, “Sevgiyi ödüllendirmek için buradayız” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Amcam cesurdu. Tüm dayatmalara rağmen kendi varlığını yaşadı. HIV ile mücadelesini asla unutmayacağım. Benim için hayatımda yaşadığım en sancılı süreçlerden biriydi. Umarım zamanında verdiği mücadele bugün daha özgür bir ortam yaratabilmiştir.”

Beyonce sözlerine “LGBTQ hakları insan haklarıdır. Kimi sevdiğinizi, seveceğinizi seçebilmek de öyle” cümleleriyle son verdi.

Beyonce, 2017 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın transların kendi cinsiyetlerine uygun gördükleri tuvaletleri kullanmasını öneren yönergeyi yürürlükten kaldırması üzerine “LGBTQ öğrenciler onlara destek olduğumuzu bilmeliler” diyerek protesto etmişti.

İlk turu 29 Mart’ta gerçekleşen ve ikinci turu New York’ta 4 Mayıs’ta düzenlenecek olan GLAAD Medya Ödülleri’nin diğer kazananları için burayı ziyaret edebilirsiniz.

İlgili haber:

GLAAD Medya Ödülleri adayları açıklandı


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam