11/03/2014 | Yazar: Eyüp Çakır

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısı ile Antep’te de kadınlar ve LGBT’ler alanlardaydı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısı ile Antep’te de kadınlar ve LGBT’ler (lezbiyen, gey, biseksüel ve translar) alanlardaydı. Şölen havasında davul, zurna ve halaylarla Kırkayak parkında başlayan eylem Demokrasi Meydanı’na “erkek iktidarı”na karşı yürünerek devam etti.
Demokratik Kadın Platformu’nun çağrısıyla yürüyüşte yer alan ZeugMadi LGBT oluşumu da alanda kadınlarla yan yana yürüdü. Yürüyüşte ayrıca “Dünya yerinden oynar, dönmeler özgür olsa”, “Transfobik devlet yıkacağız elbet”, “Kısır da yaparım, devrim de”, “Velev ki ibneyim kime ne” ve “Genel ahlak, kimin ahlakı?” sloganları atıldı ve kitleden büyük destek aldı.
 
Yapılan ortak basın açıklamasında ayrıca lezbiyen, biseksüel ve trans (LBT) kadınların yaşadığı problemlere ve LBT kadınların taleplerine yer verilerek “Lezbiyen, biseksüel ve trans kadınlar vardır” denildi.
 
Demokrasi Meydanı’nda kitle basın açıklaması sonrası halaylar çekti ve ZeugMadi ekibinden 6 kişilik dans grubu da 8 Mart öncesi hazırladıkları kısa bir dans koreografisini sergiledi.
 
Antep’te birçok eylemde gökkuşağı bayrakları ile yer alan ZeugMadi LGBT, 8 Mart için “Kadınlarla dayanışma içerisinde olmak çok güzel, bu ne ilk ne de son! Dayanışmamız, birlikte zafere dek sürecek” dedi. 

Etiketler: yaşam
İstihdam