22/08/2012 | Yazar: Umut Güner

Elimizdeki imkanların tecrübenin tüm dünyada LGBT’ler için bize bir şeyler yaptırabileceği düşüncesi ortaya çıktı uluslararası sosyal ağ ve portal fikri.

LGBT’ler İçin Vippinks Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
VIPPINKS nerden çıktı? Hikaye ne zaman başladı?
www.vippinks.com 6 7 ay kadar önce arada bir gitmiş olduğumuz bir eğlence mekanında yaşamış olduğumuz anların ve sohbetin neticesinde ortaya çıktı. Gittiğimiz eğlence mekânında sohbetimiz derinleşince diğer hetero mekânlara göre daha rahat olabildiğimiz bir yer olmasına rağmen LGBT’lerin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de toplumun bazı kesimleri tarafından tepkiyle karşılaşmanın sorgulanmasına döndü sohbetimiz. Elimizdeki imkanların tecrübenin tüm dünyada LGBT’ler için bize bir şeyler yaptırabileceği düşüncesi ortaya çıktı uluslararası sosyal ağ ve portal fikri.
 
Ne yapmak istiyorsunuz?
 Amacımız bir uluslararası LGBT sosyal ağ ve platform altında tüm dünyadaki LGBT leri aynı yerde toplayarak iletişimlerini kolaylaştırmanın yanı sıra diğer paylaşım sistemlerinden ki alışkanlıklarından yoksun bırakmayarak eğlenmelerini sağlamak, bunların yanı sıra tüm uluslararası dernek ve örgütlerinde sistemimize entegre olarak ulaşamadıkları bireylere daha yakın olmaları ve zaten üyeleri olan kullanıcılarımıza da her türlü destek verme anlamında tek bir yerde buluşabilmelerini sağlamak ve dernekler için oluşturacağımız özel sayfalar ile online destek gibi diğer teknik sistemleri de topluluklarımızın hizmetine sunmak olacaktır.

LGB T bireylerin kullandığı bir sürü sosyal medya aracı varken yeni bir site diğerlerinden farklı olarak ne vaat edecek?
“Bir çok sosyal ağ ve partner sitesi varken neden böyle bir şeye gerek olsun ki” diyenler elbet olabilir. Biz uzun zamandır farklı alanlarda internet projeleri geliştirmekteyiz ve sürekli internet projelerini de takip ediyoruz.  Vippinks fikir aşamasındayken bu soruyu bizde kendimize sorduk ve biraz araştırmak istedik, öncelikle sosyal medyanın en yaygınları olan facebook ve twitter’ı ele aldık ve düşüncelerimizin kesinlikle bu tür sistemlerle ilgili olmadığı kanaatine vardık. FB ve TWTR sadece LGBT üyelere özgü bir yer olmadığı gibi daha bireysele indirgenmiş, şahıslara büyük oranda arkadaşlık hizmeti veren bir yer olduğunu kanaatine vardık özellikle fb ve twtr sağladıkları hizmet anlamında siz bir sayfa açıp kendinizi desteklemediğiniz sürece hiç bir katkısı olmayan sosyal ağlar olarak hizmet vermek de. ve diğer sistemler gibi LGBT leri hiçe saydıklarını üyelik sayfalarındaki cinsel kimlik bilgileri alanını doldururken göstermiş haldeler biz şunuda sorduk kendimize 800 milyon üyeli bir sosyal nede uluslararası olduğunu söyleyen neden diğer kimlikleri koymaz....
Vippinks başlangıçta 6 anadil 6-7 ay içerisinde 30 anadil ile hizmet vermeyi amaçlamakta bunun nekadar ilerleyeceğine tabi ki zaman karar verecek. LGBT’lerin iletişimine önem verdiğimiz kadar bunu kolaylaştırmak da hizmetlerimizde öncü rol alacaktır. Orta vadede ki projelerimizden biriside uluslararası dil tanımlama desteği olacaktır. Bu şu demektir Çin’deki bir LGBT ile Türkiye’deki bir LGBT farklı dillerde konuşsalar da bu birbirlerine kendi anadillerinde ulaşacaktır.
Vippinks tasarım ve geliştirme anlamında ise belirli bi aşamanın sonrasında büyük oranda kullanıcılarının şekillendireceği bir sistem olarak yayın vermeye devam edecektir. Bunlara ek olarak gelişmiş etkinlik sistemi, tavsiye mekanlar, günlük tutma, ilanlar, bloglar, videolar gibi değişik yüzlerce sistemle kullanıcılarını eğlendirmeyide ihmal etmeyecektir.
Sitemizde kullanıcılar paylaşımlar, tanışmalar ve türlü derneksel kitlesel toplantılardan daha kolay haberdar olacaklar. Diğer sistemlerde bu olay birinin sizi davet etmesiyle gerçekleşiyor.
 

Etiketler: yaşam
İstihdam