20/02/2009 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL'nin Global Diyolog Vakfının destekleriyle yürüttüğü LGBTT Bireylerin İnsan

LGBTT Hakları Aylık E- Bülteni çıktı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Kaos GL'nin Global Diyolog Vakfının destekleriyle yürüttüğü LGBTT Bireylerin İnsan Haklarını İzleme Programı kapsamında, yedi örgütün bir araya gelerek oluşturduğu LGBTT Hakları Platformunun "LGBTT Hakları Bülteni" yayınladı. Ocak sayısı çıkan Bülten'in bundan böyle her ay yayınlanacağı açıklandı.

Buse Kılıçkaya’nın editörlüğünü yaptığı bültende 2008 yılının genel değerlendirmesi yer alıyor. LGBTT Hakları Platformu 2008 yılı raporunun basın açıklamasına ve Lambdaistanbul kapatılma davasına ilişkin LGBTT Hakları Platformunun yaptığı basın açıklamalarına yer verilen bültende, Pembe Hayat Derneği Avukatı Senem Doğanoğlu da "Türkiye’de Trans Bireylerin Hukuksal Durumunu" başlıklı bir makalesi yer alıyor.
 
Lambdaistanbul’da gerçekleştirilen "LGBTT Aktivistler için Güvenlik ve Koruma Eğitimi" atöylesine ilişkin bir haberin de yer aldığı bültenin 2009 yılında her ay yayınlanması planlanıyor. Bülten türkçe ve ingilizce olarak hazırlandı.
 
Bültene aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz..
 
 

Etiketler: yaşam
İstihdam